healthkit dashboard

Apple gaat bloedsuikerfunctie Gezondheid-app tijdelijk verwijderen

Apple gaat de mogelijkheid om bloedsuikerniveaus in de Gezondheid-app vast te leggen tijdelijk verwijderen.

healthkit dashboardEen bug in Apple’s Gezondheid-app en HealthKit zorgt voor problemen bij het vastleggen van bloedsuikerniveaus. Hierdoor is het niet mogelijk om eigen metingen aan de app toe te voegen in millimol per liter (mmol/L), de meetstandaard die ook in Nederland wordt gebruikt. Apple gaat daarom de mogelijkheid om bloedsuikerniveaus in te voeren in de app tijdelijk verwijderen. Dit gebeurt vermoedelijk in iOS 8.1 of iOS 8.0.3.

De Gezondheid-app laat je enkel bloedsuikerniveaus vastleggen in milligram per deciliter, de standaard die in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Het is niet mogelijk om voor een andere standaard te kiezen. Onhandig, aangezien meetapparatuur in Nederland juist millimol per liter laat zien. Op Apple’s website verscheen vannacht het volgende statement:

Om verwarring te voorkomen in landen waar mmol/L geregeld wordt gebruikt, brengen we binnenkort een software-update uit die de functie verwijdert waarmee je met de hand bloedsuikerniveaus toevoegt. We werken op het moment aan een update die allebei de meetstandaarden implementeert.

Heb je waarden aan de Gezondheid-app toegevoegd, dan zul je deze na de update niet langer zien. De data wordt echter niet verwijderd, en apps die je bloedsuikerniveaus mogen aflezen hebben hier nog steeds toegang toe hebben.

Apps van ontwikkelaars kunnen wel metingen in beide standaarden vastleggen.

Dit is alweer de tweede keer dat de Gezondheid-app kampt met problemen. Toen iOS 8 verscheen bleek de nieuwe applicatie last te hebben van een bug, waardoor hij niet door andere apps gebruikt kon worden. Er was een latere bugfix-update nodig voordat de app toegankelijk was. Inmiddels is de Gezondheid-app met HealthKit wel door apps te gebruiken. We hebben de beste apps met HealthKit-ondersteuning al op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 7:52
Categorie iOS
Onderwerpen gezondheid, healthkit, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.