Apple Store Fifth Avenue glazen kubus

Vernieuwde Apple Store Fifth Avenue gaat vrijdag weer open

De glazen kubus is terug
De Cube is terug! Apple's bekendste winkel in New York City is terug van weggeweest na een jarenlange renovatie. De store is tweemaal zo groot geworden en voelt niet meer aan als een ondergrondse kelder.

Apple Fifth Avenue is terug

De Apple Store aan Fifth Avenue is een toeristische bestemming op zich. Je hoeft geen Apple-fan te zijn om er toch even binnen te lopen en de glazen kubus te bewonderen. Vanaf vrijdag 20 september om 8:00 uur ’s ochtends kun je Apple Store weer betreden, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Apple gaf vandaag een preview aan de media en publiceerde de eerste foto’s van de winkel, die ruimer is dan voorheen. Door extra ruimte van een ondergrondse parkeergarage erbij te trekken is het gelukt om de vloer te verlagen en het plafond te verhogen. Ook goed om te weten: er zijn aan de noord- en zuidkant nu twee ingangen voor mensen die snel iets willen aanschaffen en geen behoefte hebben om in de glazen kubus af te dalen.


De kubus is een herkenningspunt geworden op het puntje van Central Park. In afwachting van de heropening was de kubus beplakt met een veelkleurige coating, maar die is nu verdwenen zodat we het heldere glas kunnen zien.

Apple Store Fifth Avenue glazen kubus

Bijna verdubbeld, meer natuurlijk licht
De vernieuwde store is in oppervlakte bijna verdubbeld en heeft meer natuurlijk licht. Alles is lichter en dat is mede te danken aan de vele spiegelende oppervlakken. Zo ziet de glazen trap er in deze Apple Store heel anders uit: de onderkant van de treden weerkaatst het licht en ook langs de wanden zijn spiegelende oppervlakken geplaatst. De glazen trap heeft bovendien een veel nieuwer design dan we bijvoorbeeld van Amsterdam gewend zijn.

Apple Store Fifth Avenue interieur

Zoals gebruikelijk heeft deze Apple Store ook een forum waar je Today at Apple-sessies kunt volgen. Het gedeelte waar je terecht kunt voor reparaties en service is ook vergroot. Je kunt er 24 uur per dag terecht, dus als tijdens een vakantie in New York opeens behoefte krijgt aan een nieuw kabeltje, kun je die meteen halen.

Apple Store Fifth Avenue Forum

Fifth Avenue heeft meer dan 57 miljoen bezoekers mogen verwelkomen, vooral dankzij de glazen kubus, die in nauwe samenspraak met Steve Jobs is ontworpen. Jobs verwelkomde er in 2006 persoonlijk de eerste klanten. Of Tim Cook vrijdagochtend ook van de partij zal zijn als de iPhone 11 in de verkoop gaat, is nog even afwachten. Waarschijnlijk zullen we wel Apple’s hoofd retail Deirdre O’Brien zien.

Skylenses en skylights

Een van de interessantste onderdelen van de nieuwe store zijn de 18 spiegelende Skylenses en de 62 skylights. Die zijn speciaal voor Fifth Avenue ontwikkeld en zorgen voor natuurlijk licht in de winkel, zodat het allemaal wat minder bedompt is. Bovengronds is het plein ook mooier geworden. Er staan 28 bomen bij de fonteinen, zodat het een prettige plek is geworden om even te zitten. De Skylenses zien eruit als spiegelende paddenstoelen, ideaal voor selfies of om rond te hangen.

Apple Store Fifth Avenue trap

Vernieuwde glazen trap
De vernieuwde trap is ook de moeite waard. Je trap daalt nog steeds als een spiraal neer in de winkel, maar heeft grote roestvrij stalen spiegels. De trap heeft 43 treden rondom een cilinder van glas. Bovenin is een wolkendek-achtig plafond gemaakt van stof, dat met natuurlijk licht en kunstlicht meekleurt met het zonlicht in de loop van de dag.

Wie slecht ter been is kan de ronde lift pakken en wie geen zin heeft om in de rij te staan voor de glazen kubus kan ook één van de twee zij-ingangen nemen. Er werken in de vernieuwde Apple Store 900 medewerkers, die meer dan 30 talen spreken. Je kunt het zelf beleven op vrijdag 19 september vanaf 8:00 uur lokale tijd. Wie nu wegvliegt kan nog ruim op tijd aanwezig zijn.

Ben je dol op Apple Stores, dan vind je op @discoverapplestores op Instagram regelmatig foto’s en verhalen over Apple’s retail. Apple’s persbericht vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.