Apple Watch scherm kapot

‘Apple beweert niet langer dat Apple Watch Sport stootbestendig is’

Apple beweert niet langer dat de Apple Watch bestand is tegen stoten. Daarmee reageren ze op een rechtszaak die een Brit had aangespannen, waarbij scheurtjes in het scherm van de Apple Watch ontstonden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch scherm kapot

Apple belooft niet langer dat de Apple Watch bestand is tegen stoten. Volgens de BBC hebben ze de tekst ‘impact resistant’ verwijderd van de website, nadat ze een rechtszaak hadden verloren van een man uit Wales. Hiermee voorkomen ze dat nog meer mensen geld willen claimen als het scherm van hun Apple Watch kapot gaat door dagelijks gebruik. Je zult voortaan dus zelf iets voorzichtiger moeten zijn, want bij Apple valt niets te halen.

Barstje in glas van Apple Watch

De rechtszaak werd aangespannen door een man uit Wales, die wist dat hij nogal makkelijk tegen allerlei dingen stoot. Hij besloot daarom een Apple Watch Sport te kopen, omdat op de website te lezen was dat het sportmodel extra stootbestendig is. De 32-jarige Gareth Cross ontdekte tien dagen na aankoop echter, dat er een barstje in het glas zat terwijl hij alleen maar thuis op de bank had zitten tv-kijken. Het barstje werd gaandeweg groter.

Cross ging terug naar Apple, waar hij te horen kreeg dat de reparatie niet onder de garantie valt. De man besloot daarop een rechtszaak aan te spannen op basis van de Britse Sale of Goods Act. Na zes maanden kreeg de man gelijk: Apple moest de aanschafprijs van de Apple Watch (339 pond) terugstorten en nog eens 429 pond betalen als vergoeding voor gemaakte kosten. Als Cross AppleCare+ had afgesloten, was de schade overigens wel gedekt geweest (maar dat maakt de Apple Watch flink duurder).

Hieronder zie je een foto van de getroffen Apple Watch:

Apple Watch Sport met krasjes

‘Bestand tegen krassen en deukjes’

Op de Nederlandse website klopt het inderdaad dat Apple geen beweringen doet over schade door stoten. Op de kooppagina van de Apple Watch Sport wordt gezegd over het scherm:

Het display wordt beschermd door lichtgewicht aluminosilicaatglas dat uitstekend bestand is tegen krassen en deukjes.

Daarmee heeft Apple zich goed ingedekt, want de kans dat er een ‘deukje’ in glas ontstaat is niet zo groot. Op de Britse, Amerikaanse en Australische website wordt echter nog steeds het woord ‘impact’ in combinatie met ‘resistant’ gebruikt:

The display is protected by a lightweight aluminosilicate glass that’s especially resistant to scratches and impact.

Lachen om andermans kapotte Apple Watch

De zaak is wel iets anders dan de beschadigde Apple Watch-exemplaren die je op sites zoals Smashed Apple Watches kunt zien. De beschadigde Apple Watches op dit blog zijn meestal grondig vernield, bijvoorbeeld door het horloge op de straatstenen te gooien of er met een auto overheen te rijden. In het geval van Cross gaat het alleen om lichte stootschade. De man liet het horloge niet vallen, maar stootte tijdens dagelijks gebruik tegen allerlei objecten aan, waardoor scheurtjes in het glas ontstonden. Die werden gaandeweg steeds groter. Nu Cross de rechtszaak gewonnen heeft is hij vastbesloten om opnieuw een Apple Watch aan te schaffen. Maar hij wacht liever wel op het volgende model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2016, 18:24
Categorie Achtergrond
Onderwerpen app store, apple watch sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.