Apple beschrijft interactieve AirPlay-functionaliteit voor Apple TV

Een nieuwe patentaanvraag van Apple beschrijft hoe AirPlay op interactieve wijze van je tv een tweede iPhone-scherm maakt.

Real Racing AirPlayWe zien deze week flink wat nieuwe patenten van Apple voorbijkomen – met alleen vandaag al patenten op een irisscanner voor de iPhone en een speciaal alarmsysteem. In Apple’s nieuwste patentaanvraag wordt een interactief AirPlay-systeem beschreven, waarbij de televisie dient als tweede scherm voor je iPhone en iPad. Hoewel veel van de beschreven functies op het moment al mogelijk zijn met AirPlay, wijst Apple op een paar nog niet toegepaste mogelijkheden.

Apple beschrijft in het patent hoe je het beeld van een game naar je tv streamt, waarna de iPhone of iPad in een gamecontroller verandert. Een functionaliteit die op het moment al te vinden is in bijvoorbeeld Real Racing 2. Daarnaast kan AirPlay volgens Apple worden gebruikt om extra informatie te tonen. Tijdens het streamen van een film naar de Apple TV toont je iDevice bijvoorbeeld extra filminformatie.

AirPlay Apple TV interactief patent

Een iMessage-gesprek kan met AirPlay aangepast op je tv-scherm worden getoond terwijl je met het aanraakscherm een bericht tikt. Bij het bewerken van een document in Pages zie je meerdere pagina’s tegelijkertijd op het televisiescherm. De tv verandert hierdoor in een extra beeld voor je iPhone, iPad en iPod touch. Hoewel deze functionaliteit in theorie al mogelijk is met iOS, maken vrij weinig ontwikkelaars hier gebruik van. In andere voorbeelden laat Apple zien hoe een videostream in Safari naar de Apple TV kan worden gestuurd, terwijl je op een iPad of iPhone door kunt browsen.

Het betreffende patent werd pas in het derde kwartaal van 2012 door Apple ingediend bij het Amerikaans patentbureau. Het streamen van video via AirPlay is sinds november 2011 mogelijk. Hoewel het goed mogelijk is dat Apple met het patent de huidige AirPlay-methode wil beschermen, biedt de tekst wellicht ook een glimp van wat Apple precies van plan zijn. Er zijn geruchten over een nieuwe Apple TV. De introductie hiervan is het uitgelezen moment om nieuwe AirPlay-mogelijkheden te demonstreren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2014, 20:01
Categorie iDevices
Onderwerpen airplay, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.