Augmented reality

‘Meer dan duizend mensen werken aan augmented reality voor iPhone 8’

Apple lijkt augmented reality behoorlijk serieus te nemen. Volgens bronnen zou Apple met meer dan duizend man werken aan augmented reality-toepassingen, bijvoorbeeld voor de iPhone 8.

Augmented reality
Behalve het OLED-scherm krijgt de nieuwe iPhone 8 volgens nieuwe berichten allerlei augmented reality functies. Volgens UBS zou Apple meer dan duizend medewerkers in dienst hebben die werken aan projecten die gerelateerd zijn aan augmented reality. De eerste resultaten van dit werk zouden we al bij de iPhone 8 kunnen gaan zien.

‘iPhone 8 met AR’

Volgens het onderzoeksbedrijf UBS zou Apple meer dan duizend mensen gezet hebben op een project voor augmented reality. Het werk zou zich vooral in Israël afspelen. Dit is geen toeval, want in 2013 nam Apple al PrimeSense over, een Israelisch bedrijf dat gespecialiseerd is in camera-technieken. PrimeSense werkte voor Microsoft bijvoorbeeld aan de Kinect-sensor. Apple zou vooral de voorkeur geven aan augmented reality, omdat dit mensen meer bij elkaar brengt dan virtual reality. Bij virtual reality maak je bijvoorbeeld gebruik van een bril, zodat alleen jij het virtuele aspect kan ervaren. Het voordeel van AR is ook dat het al toegepast kan worden in huidige technologie, waardoor er geen nieuwe productcategorie opgezet hoeft te worden.

Toch zou Apple de iPhone 8 aangrijpen om augmented reality toe te passen. Voorbeelden die genoemd worden zijn 3D-mapping. 3D-mapping is het toevoegen van een virtuele laag in de echte wereld. Apple zou ook van plan zijn om ontwikkelaars de kans geven om meer met AR te doen dankzij een development kit voor AR-software. Mogelijk wordt de verbeterde camera van de iPhone 8 gebruikt voor de nieuwe AR-mogelijkheden. De iPhone 8 zou een 3D-camera krijgen, dus allerlei mogelijkheden voor augmented reality sluiten daar mooi bij aan. PrimeSense zou daarbij een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Hoewel Apple PrimeSense dus in 2013 al overnam, is hier nog geen concreet resultaat van te zien.

Overigens deed Apple onlangs nog een andere overname, wederom in Israël. RealFace is bijvoorbeeld gespecialiseerd in gezichtsherkenning en cyber-security. De overname van RealFace lijkt echter wat te recent om daar eind dit jaar al het eerste resultaat van terug te zien. Toch geeft het wel aan dat Apple steeds meer met augmented reality van plan is voor de nabije en verre toekomst. Het bericht dat er een team van meer dan duizend mensen druk mee bezig is, laat dan ook zien dat Apple serieuze plannen heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2017, 16:27
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen augmented reality, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.