Apple Arcade devices.

Gerucht: ‘Apple Arcade kost $4,99 per maand’

Wat moet je straks gaan betalen voor Apple Arcade? Bronnen verklappen nu al wat de prijs van Apple Arcade mogelijk wordt. Ook is duidelijk hoe lang de gratis proefperiode waarschijnlijk wordt.

Apple Arcade is Apple’s aankomende gamedienst, waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt premium games kan spelen. We weten nog niet welke games er allemaal mee doen, maar een groot aantal bekende en minder bekende uitgevers hebben al beloofd mee te doen. Maar hoeveel moet je betalen voor Apple Arcade? Volgens informatie van 9to5Mac, kost Apple Arcade straks $4,99 per maand.

‘Prijs van Apple Arcade is $4,99 per maand’

De informatie is afkomstig vanuit een API (een tool voor ontwikkelaars) van de App Store. De App Store is de plek waar je je straks kunt inschrijven voor Apple Arcade, zodra de dienst ergens in het najaar in iOS 13 van start gaat. In een nu nog verborgen promotiebericht staat dat de dienst $4,99 per maand kost. Hoeveel dit in euro’s wordt is nog de vraag, maar aangezien Apple bij Apple Music hetzelfde rekent voor euro’s als in dollars (€9,99 en $9,99), denken wij dat Apple Arcade in Nederland €4,99 kost.

Voor dit vaste bedrag per maand kun je dus onbeperkt games spelen op je iPhone, iPad, Apple TV en Mac, afhankelijk van het aanbod. Voordat je moet betalen, kun je de dienst volgens dezelfde bron één maand gratis proberen. Bij Apple Music is dit drie maanden, maar Apple kiest voor haar gamedienst dus mogelijk voor de kortere testversie van een maand.

Apple Arcade in tvOS 13.

Hou er rekening mee dat de prijs mogelijk nog kan veranderen, omdat dit niet definitie is. Apple Arcade is bovendien te delen met leden binnen je gezin dankzij Gezinsdeling. Hierdoor kunnen in totaal zes mensen gebruikmaken van de dienst. Of Apple hier nog een aparte prijs voor rekent en wat die prijs dan is, is nog niet bekend.

Afgelopen weekend verschenen al de eerste beelden van de Apple Arcade preview, waarmee medewerkers de dienst alvast kunnen testen. Wil je meer weten over wat de dienst te bieden heeft, dan lees je in onze uitleg over Apple Arcade meer. We verwachten dat Apple tijdens het aankomende event de exacte details gaat onthullen. Check daarom ook onze verwachtingen van het iPhone 2019-event.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.