Apple TV beta

‘Apple wil 40 dollar voor tv-abonnement vragen’

Apple wil 40 dollar per maand abonnementsgeld vragen voor de nieuwe tv-dienst, maar mediabedrijven vinden dat veel te weinig.

Apple loopt achter de schermen alsmaar tegen problemen aan met de nog niet aangekondigde tv-dienst. Volgens The Information zou Apple van plan zijn om een abonnementsprijs van 40 dollar per maand te vragen, maar dat vinden contentaanbieders te goedkoop. Het is eigenlijk hetzelfde liedje: bij nieuwe diensten rondom muziek, films en tv-series is er bijna altijd gedonder over prijs.

Apple TV beta nieuw hoofdscherm

Bij de tv-dienst van Apple blijkt er een grote kloof tussen de prijs die mediabedrijven willen ontvangen voor het doorgeven van tv-kanalen en de prijs die Apple voor ogen heeft. Met 40 dollar per maand is de tv-dienst gangbaar geprijsd. Ter vergelijking: bij het Nederlandse Ziggo betaal je €25 per maand voor een basispakket met 60 tv-zenders. Wil je er ook sport of film bij, dan betaal je voor elk €15 per maand extra. HBO erbij? Nog eens €15 extra en voor Fox Sport betaal je maar liefst €25 per maand. Een beetje fanatiek tv-kijker betaalt in Nederland ook al snel een paar tientjes.

Als de partijen eruit komen, kan de nieuwe tv-dienst van Apple in 2016 van start gaan. Het zal naar verwachting tv-programma’s bevatten van ABC, CBS, Fox, ESPN en andere partijen.

Tijdens het media-evenement op 9 september zal Apple naar verwachting wel een nieuwe iPhone en Apple TV, maar geen tv-dienst aankondigen. Apple zal daarbij het gebruik van de Apple TV als HomeKit-accessoire aanprijzen, zo verwacht The Information. Ook zal Apple benadrukken dat het apparaatje erg veilig is, omdat alle data lokaal wordt bewaard. De nieuwe Apple TV zal waarschijnlijk voorzien zijn van een nieuwe A9-chip, volledige toegang tot de App Store en ondersteuning voor iOS 9. Bedienen doe je met de vernieuwde afstandsbediening, die bewegingen en Siri ondersteunt. Die nieuwe Apple TV-afstandsbediening krijgt ook Nintendo Wii-achtige bewegingssensoren, zoals je vanochtend in een apart bericht kon lezen.

Is dat genoeg om ervoor te zorgen dat consumenten een nieuwe Apple TV gaan kopen? Voor Nederlandse en Belgische gebruikers zal het weinig uitmaken, want als Apple een tv-dienst aankondigt zal die vermoedelijk alleen in de VS te gebruiken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2015, 10:37
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.