apple-tv-afstandsbediening-met-hand

‘Nieuwe Apple TV krijgt afstandsbediening met bewegingssensor’

De Apple TV krijgt een afstandsbediening met bewegingssensoren, zo

Het zou zomaar kunnen dat we op 9 september een nieuwe Apple TV te zien krijgen. De aanwijzingen stapelen zich op en dat geldt ook voor de nieuwtjes rondom Apple’s nieuwe tv-doosje. Volgens TechCrunch krijgt de afstandsbediening van de nieuwe Apple TV straks Nintendo Wii-achtige eigenschappen. Er zitten bewegingssensoren in die de beweging over meerdere assen kunnen meten. Daardoor wordt bijvoorbeeld bediening van games mogelijk.

apple-tv-afstandsbediening-met-hand

TechCrunch baseert zich op meerdere ‘betrouwbare bronnen’. Los daarvan zijn er ook nog andere aanwijzingen dat Apple ermee bezig is: ze hebben meerdere bedrijven overgenomen die expertise hebben op het gebied van bewegingssensoren en de afgelopen vijf jaar hebben ze meerdere patenten aangevraagd rondom het meten van bewegingen.

Meest opvallend was Apple’s overname van de fabrikant van de Microsoft Kinect-sensor. Ook hebben ze een patent voor een Kinect-achtige sensor ingediend, maar die lijkt voornamelijk bedoeld voor de iPhone.

Bewegingssensor is één van de vernieuwingen

Het meten van bewegingen zou slechts één van de vele vernieuwingen in de nieuwe Apple TV zijn. De afstandsbediening krijgt naar verluidt nog meer handige functies, zoals een touchpad voor het bladeren door schermen, minstens twee fysieke knoppen en een microfoon voor spraakcommando’s. Dat laatste zou wel eens te maken kunnen hebben met de tekst op de uitnodiging: ‘Hey Siri, Give Us a Hint’.

‘Hey Siri’ (in het Nederlands ‘Hé Siri’) is de manier om Siri met je stem te activeren, in situaties waarbij het gebruik van een toetsenbord onhandig is. Als je bij de tv zit, bijvoorbeeld. Apple zou Siri-bediening kunnen bewerkstelligen door een microfoon in de Apple TV-remote in te bouwen, die constant aan het luisteren is naar de tekst ‘Hé Siri’.

‘Blown away’ door de nieuwe tv-interface

Daarnaast zou Apple van plan zijn om een SDK (softwareontwikkelkit) uit te brengen, waarmee ontwikkelaars apps voor de Apple TV kunnen maken. De apps en games die ze maken, kunnen dan gebruik maken van de bewegingssensor en mogelijk ook de spraakcommando’s. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen. Bronnen die TechCrunch sprak, spraken erover dat je ‘van je stoel zult vallen worden door de nieuwe settopbox’, die veel makkelijk in gebruik is dan de huidige bediening van smart tv’s, waar we aan gewend zijn geraakt.

Op 9 september kun je op iCulture alle aankondigingen lezen tijdens de grootschalige Apple-keynote.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2015, 9:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen afstandsbediening, apple tv, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.