Vine 4.0 stemt de muziek af op je filmpje

Vine heeft een nieuwe 'Snap to Beat'-functie toegevoegd, waardoor je filmpjes makkelijk kunt voorzien van achtergrondmuziek op precies de juiste lengte.

Vine laat je vanaf nu de muziek afstemmen op je filmpjes. Zodra je klaar bent met het vastleggen van een video op je iPhone, zet Vine een aantal muzieknummers klaar die je kunt gebruiken. Daarbij wordt de muziek precies afgestemd op de steeds herhalende video. Op die manier kun je ook nieuwe muziek ontdekken.

Vine’s Snap to Beat

vine-snap-to-beat-screenshotBij filmpjes van anderen kun je trouwens ook in één oogopslag zien of de muziek is toegevoegd: het is te herkennen aan een klein muzieknoot-icoontje in de video. Tik je erop, dan ga je naar de betreffende artiest. Waar je terecht komt kan per artiest verschillend zijn, bijvoorbeeld een persoonlijke blog, het profiel op een sociaal netwerk of – voor de echt commerciële types – een iTunes-pagina waar je de muziek meteen kunt kopen. Dat scheelt weer vragen van kijkers, om welk achtergrondmuziekje het precies gaat.

De nieuwe functie is handig voor mensen die voorheen handmatig op zoek gingen naar een passend muziekje en daarbij moeite hadden om de herhalende muziek precies passend te maken, zodat er geen duidelijke overgang meer hoorbaar is. In een blogposting vertelt Vine meer over deze nieuwe functie, die ‘Snap to Beat’ wordt genoemd. De update van de iPhone-app maakt deel uit van een grote plan om muziek meer centraal te stellen binnen Vine. Vine’s moederbedrijf Twitter heeft een overeenkomst gesloten met de Billboard Social 50 Chart, om te zorgen dat ook minder bekende muzieknummers voor het voetlicht worden gebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2015, 16:44
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, vine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.