iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Flava, YongoPal, Kooaba en andere interessante apps

In App Weekly bespreken we elke zaterdag de beste en meest interessante apps die de afgelopen week op iPhoneclub zijn verschenen. Deze keer: VoiceBase, Flava, TomTom Places, Historypin en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

YongoPalIedere week bespreken we tientallen apps hier op iPhoneclub, zodat jullie zo snel mogelijk weten wat er allemaal te downloaden is voor de iPhone. Niet iedereen bezoekt echter dagelijks onze website, waardoor het heel goed kan dat je wel eens een leuke app mist. Om ervoor te zorgen dat iedereen in de loop blijft, sommen wij ieder weekend de meest noemenswaardige nieuwe apps op in de App Weekly. Deze week keken we naar de dagboek-app Flava, de virtuele penvriend YongoPal, het visuele notitieblok Kooaba Déjà Vu en natuurlijk nog veel meer. Klik verder om naar het overzicht te gaan.


YongoPalYongoPal – Nu internet ervoor gezorgd heeft dat we al twitterend, chatroulettend en gewoon chattend via MSN makkelijk praten met mensen aan de andere kant van de wereld, zou je bijna vergeten dat dit er vroeger anders aan toe ging. Toen had men nog penvrienden, naar wie je lange gewichtige brieven stuurde die pas weken later bij de ontvanger aankwamen. Dat had zo zijn charme, dachten de ontwikkelaars van YongoPal. Deze app brengt je in contact met iemand in een ander werelddeel, met wie je ervaringen deelt via een soort van WhatsApp-chatscherm.
Download: YongoPal (gratis)

SnoozeSnooze – Het is niet altijd even makkelijk om de snooze-knop van je wekker te negeren. Met een enkele druk kun je een extra vijf minuutjes blijven liggen, waarna je misschien wel iets meer in staat bent om je nest uit te kruipen. Snooze maakt het minder aanlokkelijk om je bedrust wat te verlengen. Iedere keer wanneer je op de knop drukt, wordt er 25 cent van je bankrekening afgeschreven. Dit geld gaat vervolgens naar een van de goede doelen die de ontwikkelaar steunt. Een nobel idee, al laat de ontwikkelaar verdacht weinig los over wat voor goede doelen dit precies zijn.
Download: Snooze (gratis)

LuminanceLuminance – Het is makkelijk om te verdrinken in het aantal fotobewerkingsapplicaties dat je op het moment in de App Store kunt vinden. Veel apps doen ongeveer hetzelfde en voegen een enkele bijzondere functie toe, om hem net wat interessanter te maken. Ook Luminance: de app stelt je in staat om je foto’s te bewerken door te te croppen, roteren en met kleuren te spelen, maar maakt het makkelijker dan andere apps om gemaakte foutjes snel terug te draaien. Daarnaast is hij universeel, waardoor hij ook op de iPad werkt.
Download: Luminance (€0,79)

Skype Wi-FiSkype WiFi – Een van grote nadelen van hotspots zowel in het binnen- als buitenland is dat je vaak per uur voor het gebruik moet betalen. Erg cru wanneer je maar een kleine twintig minuten op een vliegveld zit en je mail-, Twitter- en Facebookberichten snel wilt checken. Internetbelservice Skype denkt daar een oplossing voor te hebben gevonden met hun nieuwe app Skype WiFi. Hierin koop je Skype Credits, waarmee je met een Hotspot verbindt en per minuut betaalt. In Nederland ondersteunen al een aantal hotspots het nieuwe systeem, waaronder die van KPN.
Download: Skype WiFI (gratis)

Kooaba Deja VuKooaba Déjà Vu – Snel iets op een virtueel kladblaadje opschrijven is niks nieuws voor iPhone-gebruikers. Apple’s eigen notitie-app is al sinds de lancering een prima middel hiervoor en apps zoals Evernote helpen je zelfs met het in de cloud zetten van je notities. Het komt echter vaak genoeg voor dat je veel beter een foto kunt maken van iets dan dat je het in detail gaat overschrijven. Op dit soort momenten komt Kooaba Déjà Vu goed van pas. Deze app laat je snel een foto maken, die in een makkelijk te oriënteren layout terug te vinden is.
Download: Kooaba Déjà Vu (gratis)

HistorypinHystorypin – Google Maps kan hartstikke handig zijn wanneer je de straat waarin je woont even virtueel wil doorlopen, maar helaas bestaat de kaartenservice alleen uit beelden die in de afgelopen paar jaar gemaakt zijn. Historypin laat je naar foto’s geschoten in het verleden kijken bij jou in de buurt, op basis van je gps-locatie. Een aantal foto’s heeft een toelichting bijgevoegd, die je iets meer vertelt over wat er op die locatie allemaal speelde. Het aantal foto’s is misschien niet uitgebreid genoeg om als encyclopedie te dienen, maar het is wel een leuke manier om je omgeving te leren kennen.
Download: Historypin (gratis)

TomTom PlacesTomTom Places – Het is vrij ironisch: TomTom, de uitgever van misschien wel een van de duurste apps in de App Store, heeft een gratis applicatie uitgebracht. Via TomTom Places kun je alle winkels, restaurants en andere bedrijven bij jou in de buurt makkelijk vinden. Het is niet de eerste app die dit doet, maar omdat de informatie gebaseerd is op ilocal, wel erg accuraat. Dit bedrijfje werd anderhalf jaar geleden door TomTom overgenomen. De app biedt op het moment enkel toegang tot locaties in Nederland, maar er staan al plannen om zo snel mogelijk meerdere landen en talen beschikbaar te maken. Aan het einde van het jaar moet het merendeel van West-Europa beschikbaar zijn.
Download: TomTom Places (gratis)

Flitsers.MobiFlitsers.Mobi – Het spotten van flitsers is al lange tijd een grootschalig proces. Radiozenders roepen om waar er gecontroleerd wordt, zodat je tijdens de rit naar werk een boete kunt voorkomen. Nu we allemaal met smartphones op zak lopen evolueert ook het checken van fliters en schieten apps zoals Flitsers.Mobi de grond uit. Op basis van je gps ziet de app waar je bent en kijkt hij waar er in jouw omgeving er flitspalen en controleposten staan. Wanneer je er een nadert word je gewaarschuwd, zodat je jouw rijgedrag kunt aanpassen. De app slurpt door het gebruik van gps aardig wat batterij, maar de ontwikkelaar houdt hier rekening mee: sluit je Flitsers.Mobi af, dan waarschuwt hij je dat de app nog in de achtergrond draait en de gps-functie nog gebruikt wordt.
Download: Flitsers.Mobi (€2,39)

VoiceBaseVoiceBase – Wanneer je iets op een website wil opzoeken gaat dit vrij makkelijk: de meeste nieuwssites hebben wel een zoekfunctie, waarin je een term invoert om het gewenste resultaat te krijgen. Bij audioproducties zoals Podcasts gaat dit echter een stuk lastiger. VoiceBase past een nieuwe technologie toe die dit probleem oplost. Je voert in de app een zoekterm in, waarna hij audiobestanden gaat napluizen waarin het woord werd uitgesproken. Dezen krijg je voor je neus, samen met een indicatie van waar de term viel. Vanaf hier kun je direct de podcast streamen.
VoiceBase (gratis)

FlavaFlava – Leuk, dat we onze gebeurtenissen met vrienden delen via sociale media, maar ver voor het internet schreven we alles al op in dagboeken, alleen voor onszelf. Dat kan natuurlijk net zo goed in een app. Flava laat je herinneringen vastleggen in de vorm van beeld en tekst. Je maakt een foto, schrijft iets op, kiest een weblink uit of legt je locatie vast. De app ziet er stijlvol uit, waardoor het een feest voor het oog is om door je afgelopen weken heen te bladeren.
Download: Flava (€0,79)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.