Nepbiografie van Steve Jobs vliegt in Taiwan de winkel uit

In Taiwan staat een boek met adviezen van Steve Jobs aan tieners in de top 5 van bestverkochte businessboeken. De kans is echter klein dat Steve Jobs er persoonlijk aan heeft meegewerkt.

fake-jobs-biographyMet een bekende naam trek je klanten. Dat weten de Aziaten maar al te goed. Vandaar dat er in China nagemaakte Apple Stores zijn verschenen. Zelfs het personeel ziet het verschil niet en het levert je automatisch meer klandizie op dan een winkel met een fantasienaam. De nagemaakte Apple Stores waren zelfs in New York te vinden, waar afgelopen week een reeks Apple Story’s werden gesloten omdat ze de indruk wekten dat het om Apple Stores ging. In Taiwan is de nieuwste namaakrage ontdekt: een nepboek over Steve Jobs. Daarin geeft Jobs 11 adviezen aan tieners.

Het boek staat in de top 5 van de bestverkochte businessboeken bij de Taiwanese boekhandelsketen KingStone. Wie liever de officiële biografie van Steve Jobs wil hebben, kan beter wachten tot 21 november 2011. Dan komt namelijk het boek ‘Steve Jobs’ van Walter Isaacson in de winkel, de eerste geautoriseerde biografie waaraan Jobs zelf heeft meegewerkt. Je kunt nu al een pre-order plaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2011, 15:14
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.