App Store veroorzaakt update-chaos

De App Store en z'n applicaties werken niet goed: beloofde updates blijken niet te bestaan, de iPhone loopt vast op updates en je keurig gerangschikte iconen worden steeds door elkaar gegooid.

update App StoreHet updaten van applicaties in de App Store loopt niet altijd even soepel. Op de iPhone zie je in het App Store-icoontje opeens het cijfer 21 staan, ten teken dat er 21 updates voor de geïnstalleerde apps beschikbaar zijn. Na het updaten van één applicatie blijken de overige updates opeens verdwenen. Na een update blijkt een applicatie op eens twéémaal op je springboard te staan. En applicaties die je op de desktop en de iPhone hebt gedeïnstalleerd blijken een paar dagen later toch weer hardnekkig terug te komen. De keurige indeling van iconen die je hebt gemaakt, blijkt na een update weer volledig verstoord.

Het zijn maar een paar ergenissen waar je als App Store-klant tegenaan kunt lopen. Macworld heeft een overzicht gemaakt van de problemen waar je zoal mee te maken kunt krijgen: het systeem klopt niet, is inconsistent en verwarrend – als het überhaupt al werkt. In iTunes klopt het aantal applicaties dat je volgens het scherm ‘My App Updates’ zou moeten bijwerken vrijwel nooit met het cijfer dat achter Programma’s verschijnt. Update-pogingen op de iPhone zelf leiden tot rare foutmeldingen, of een tekstje ‘Installeren…’ onder het applicatie-icoon, waarbij de applicatie een dag later nog steeds niet is geïnstalleerd. Dacht je het probleem op te lossen met een reset, dan is de kans groot dat je het met het eeuwig gloeiende appeltje wordt begroet en een volledige restore kunt uitvoeren. Kortom: kommer en kwel bij de App Store.

De weblog mylifeinaminute.com noemt nog een ander probleem: het winkelmandje is verdwenen. Daardoor kun je niet zien welke updates van applicaties er zijn. In het lijstje met aankopen van de iTunes Store zijn alleen de muzieknummers te zien. Wil je weten welke betaalde apps je in de loop van de tijd hebt aangeschaft, dan zul je de toegestuurde facturen erbij moeten pakken.

Een paar dagen geleden waarschuwde een lezer ons nog voor een ander ‘probleem’: de prijzen van de Amerikaanse App Store kloppen niet! Apple rekent bij deze persoon 8% belasting over elke aankoop. Of er tax wordt berekend is echter afhankelijk van het adres (of beter gezegd: de Amerikaanse staat) die je bij het aanmaken van je iTunes-account hebt ingevuld. Bij de meeste gebruikers wordt geen tax in rekening gebracht, dus die zullen we op iPhoneclub ook niet in de prijzen gaan verrekenen. Simpelweg omdat de percentages per staat kunnen verschillen.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2008, 14:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen app store, applicaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.