App Store

App Store toont ongepaste apps in kinderhitlijsten

De App Store in iOS 8 toont ongepaste apps in de App Store-hitlijsten voor kinderen. Apple is bewust van deze bug en werkt aan een oplossing.

Kinder hitlijsten iOS 8 App StoreIn de App Store staan ongepaste apps in de hitlijsten met kinderapplicaties. Hierdoor staan bijvoorbeeld apps bedoeld voor kinderen van 12 jaar en ouder in het overzicht voor 6- tot 8-jarigen. In de Nederlandse lijsten staan ook ineens veel meer productiviteits-apps die niet speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld toetsenborden Fleksy en Path Input.

De bug heeft effect op de hitlijsten met kinder-apps. Deze vind je in de App Store onder Hitlijsten > Categorieën > Kinderen. Eerder stonden hier voornamelijk spellen en andere apps speciaal voor kinderen, maar nu bestaat de lijst uit een willekeurige verzameling apps, grotendeels gebaseerd op de algemene hitlijst. Een aantal apps voldoen niet aan de leeftijdsvereisten voor de categorie. In de lijst populaire apps voor 6- tot 8-jarigen staat bijvoorbeeld het spel Plague Inc. vrij hoog, maar deze app is volgens de App Store voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Het probleem werd voor het eerst geconstateerd door Happy-Touch. Volgens 9to5Mac zijn de kinderhitlijsten van in elk geval de Canadese en Amerikaanse App Store verstoord. We kunnen zelf bevestigen dat ook Nederland is getroffen. Apple is bewust van de bug en werkt waarschijnlijk aan een oplossing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2014, 16:30
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen app store, ios 8, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.