Kinderboekenweek 2014 op iPhone en iPad lezen

Kinderboekenweek 2014 van start: leuke kortingen op apps voor iPhone en iPad

Kinderboekenweek 2014 op iPhone en iPad vier je met deze kortingen op leuke apps. Met zelf lezen, voorlezen en spelletjes!

Kinderboekenweek 2014 op iPhone en iPad lezenHij is los! De Kinderboekenweek 2014 duurt van 1 oktober tot 12 oktober en dat betekent dat hij vandaag van start is gegaan. Daarom zetten we bij iCulture meteen wat warmmakertjes voor jou en je kroost klaar, met onder andere een collectie afgeprijsde kinderboeken en de app die bij hét prentenboek van de Kinderboekenweek hoort. Zo vier je Kinderboekenweek 2014 op iPhone en iPad!

Fabians Feest

Fabians Feest is de app de bij hét Prentenboek van de Kinderboekenweek 2014 hoort. Het boek is geschreven en getekend door Marit Törnqvist en de app hanteert dezelfde lijn en stijl. In Fabians Feest gaan Fabian en zijn moeder naar het leukste feest in de wereld. Want het feest… dat lijkt wel opvallend veel op Fabian zijn gedachten!

Kinderboekenweek 2014 apps Fabians Feestje

De app maait niet het gras voor het bijbehorende boek weg, maar is er een aanvulling op. In Fabians Feest voor de iPhone en iPad maak je zelf muziek door boten door een grachtje aan te kleden met verschillende versiersels en ook muzikanten zelf. Elke muzikant heeft natuurlijk zijn eigen geluid. Het boek en de app moeten publiek van alle leeftijden aanspreken. Het prentenboek zelf kost 7 euro bij de boekhandel.

Kleine Beestje tijdelijk gratis

Uitgever Somoiso geeft het interactieve prentenboekje Kleine Beestje gratis weg tijdens de Kinderboekenweek. Het verhaaltje richt zich op kinderen tot ongeveer vijf jaar en gaat over een beestje dat zich alleen voelt… totdat hij brieven verstuurt voor een feestje. Wat gebeurt er als die brieven worden meegenomen door de wind?

Kinderboekenweek 2014 Kleine Feestje

Het boekje past helemaal bij het thema ‘Feest’ van de Kinderboekenweek 2014, en is in een soort potloodstijl getekend. Somoiso bracht eerder al Noa’s Sterren, Noa & Kapoen en Heksje & Willem uit voor iPhone en iPad.

Tien gratis voorleesverhalen in Rootz

Rootz family app is een leuke applicatie waarmee je kinderen op afstand voor kan lezen. Zo kunnen opa en oma een videogesprek met hun kleinkind op de iPad starten, waarna je videobelt en gelijktijdig door een voorleesverhaaltje kan bladeren. Zowel opa en oma als je kind dienen een iPad te hebben.

Er zijn meer dingetjes die je kan doen in Rootz. Zo kunnen er foto’s naar elkaar gestuurd worden en speel je simpele spelletjes tegen elkaar, zoals memory. Maar voorlezen, dát is het speerpunt van de app. Daarom kan je tijdens Kinderboekenweek 2014 tien gratis voorleesverhaaltjes downloaden en samen lezen.

Kinderboekenbundel Feest!

Books2download geeft speciaal vanwege de Kinderboekenweek 2014 korting op een bundel van boeken met het thema Feest. Die kan je downloaden uit de App Store als je iOS 8 of hoger hebt geïnstalleerd. De bundel bestaat uit vier prentenboeken met elk weer verschillende verhalen.

Kinderboekenweek 2014 apps feest bundel

In Appie en opa zetten Appie en zijn opa een kerstboom op voor kerst, maar dat valt nog niet mee. In de applicatie staan bovendien nog 4 andere voorleesverhalen. Het Lettercircus bestaat uit liefst 30 verschillende verhalen die zijn opgehangen aan letters. Timo en het toverboek is een hooggewaardeerd prentenboek dat al even meegaat en ‘Waar kom ik eigenlijk vandaan’ viert als enige een ander soort feestje: dat van de geboorte. De boeken zijn verzorgd door professionals. Zo schreef Rian Visser verschillende verhalen en spreekt Gerda Havertong Appie en opa voor. De bundel geeft zo’n 25 procent korting. Normaal kosten de boeken samen €13,46, nu kosten ze samen €9,99. De prijs wordt aangepast als je al boeken hebt.

Download de Feest! Bundel Kinderboeken

Openingsfoto: John Morgan/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2014, 15:00
Categorie Apps
Onderwerpen kinderboeken, kinderen, lezen, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.