tweetbot-icoon-groot

Tweetbot aangepast voor iPhone 6 en interactieve notificaties

Tweetbot voor iPhone heeft een update gekregen voor de iPhone 6-schermen. Ook ondersteunt het nu 1Password-extensies en interactieve notificaties.

tweetbot-icoon-grootNog lang niet alle apps zijn al bijgewerkt voor de grotere schermen van de iPhone 6. Misschien heeft dat ermee te maken dat Apple inmiddels grote achterstand heeft in het goedkeuren van apps. De wachttijd voor sommige apps bedraagt meer dan twee weken. Gelukkig kwam de populaire Twitter-app Tweetbot wel snel door de keuring, met allerlei aanpassingen die het leven voor de iOS 8- en iPhone 6-gebruikende twitteraar makkelijker maken.

tweetbot-share-sheetDe app toont nu alle berichten in een aangepaste lettergrootte op het grotere scherm van de nieuwste iPhones. Ook zijn er nu interactieve notificaties toegevoegd, zodat je meteen actie kunt ondernemen op binnenkomende tweets: je kunt ze als favoriet markeren en retweeten, zonder de app te openen. Beantwoorden van tweets is niet mogelijk; die mogelijkheid is alleen aanwezig in Apple’s eigen Berichten-app. Als je probeert te antwoorden bij een interactieve notificatie van Tweetbot, word je alsnog naar de app doorgestuurd.

Tweetbot heeft ook ondersteuning gekregen voor 1Password. Dat houdt in, dat je kunt inloggen op een Twitter-account en daarbij het wachtwoord via de 1Password-extensie kunt ophalen – ook weer zonder de betreffende app te openen. Andere extensies van derde partijen zullen worden ondersteund via de share sheets in iOS 8. Dit is trouwens een grote verandering in Tweetbot: in plaats van het het lijstje met acties die Tweetbot zelf in de app had opgenomen, krijg je nu een share sheet te zien (zie afbeelding). Daarop zijn de acties beschikbaar, zoals toevoegen aan je leeslijst of kopiëren van de tweet.

Voor gebruikers van de oude versie Tweetbot 2 is er minder goed nieuws. De oudere versie van de app is niet meer bijgewerkt met de nieuwe functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2014, 21:42
Categorie Apps
Onderwerpen 1password, tweetbot, twitter

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.