iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: WhatsApp Desktop, Facebook Moments, Fox Sports en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Fox Sports, WhatsApp op de desktop, Facebook Moments en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

WhatsApp Desktop

Deze week bracht WhatsApp eindelijk zelf een eigen desktop-app uit. Er is zowel een app beschikbaar voor Windows-pc’s als de Mac en maakt het mogelijk om met je WhatsApp-contacten te chatten. De app werkt net zo als de webversie van WhatsApp en ondersteunt ook het versturen van afbeeldingen, geluidsopnames en documenten. De app ondersteunt de standaard pushnotificaties, maar er is wel een constante verbinding met je iPhone nodig. Lees ons artikel over WhatsApp Desktop.

WhatsApp op de desktop is te downloaden vanaf de WhatsApp-website.

Opera VPN

Dankzij Opera VPN kun je extra veilig over het internet surfen. Opera VPN is een gratis app met VPN-dienst, zodat je veilig verbinding kunt maken met bijvoorbeeld openbare Wi-Fi-spots. De app laat ook je locatie wijzigen, zodat je bijvoorbeeld content kunt bekijken die in Nederland niet beschikbaar is. Verder zorgt Opera VPN ervoor dat je geen digitale sporen achter laat. Lees ons artikel over Opera VPN.

HeartsafeLiving

Als je vrijwilliger bent bij Hartveilig Wonen, dan is er een nieuwe app beschikbaar. Met deze app word je op de hoogte gehouden van een hartstilstand bij je in de buurt, zodat je als vrijwilliger een reanimatie kunt verrichten. Dankzij de app geef je je beschikbaarheid aan en kunnen slachtoffers sneller gereanimeerd worden en er mogelijk levens gered worden. Iedereen kan zich aanmelden als vrijwilliger, maar een cursus is een vereiste om opgeroepen te worden. Lees ons artikel over HeartsafeLiving.

Facebook Moments

Er was lange tijd onduidelijkheid of Facebook Moments ooit zou verschijnen buiten de VS, omdat er gezichtsherkenningssoftware in verwerkt zit. Speciaal voor de internationale versie van de app is deze software eruit gehaald, waardoor er wat dit betreft geen privacy-problemen meer kunnen optreden. Met de app deel je eenvoudiger foto’s met vrienden. Door het verwijderen van gezichtsherkenning is de app wel een stukje minder handig geworden, omdat je nu zelf aan moet geven wie er op een foto staat. Lees ons artikel over Facebook Moments

Buienradar

De Buienradar-app is deze week op de schop gegaan. Weg is het schuifmenu, want deze heeft plaatsgemaakt voor vijf grote knoppen onderaan het scherm. Hierdoor is de app een stuk overzichtelijker en kun je er sneller in navigeren, op zoek naar de juiste informatie. Verder heeft de app er geen schokkende nieuwe functies bijgedragen, maar het nieuwe ontwerp is wel een flinke vooruitgang. Lees ons artikel over Buienradar.

Blendle

Ook Blendle vernieuwde deze week haar app met een handige extra optie. Dankzij de Kiosk-functie kun je niet alleen losse artikelen, maar ook complete edities van tijdschriften en kranten aanschaffen. Bovendien heeft de app een uitgebreide zoekfunctie gekregen, waardoor je door het hele archief van Blendle kan bladeren. Lees ons artikel over Blendle.

Cinekid AppLab

Ben je bang dat een app niet geschikt is voor kinderen? Cinekid AppLab is een nieuwe app voor de iPhone en iPad die een overzicht geeft van apps die geschikt zijn voor kinderen. De apps zijn ingedeeld in verschillende categorieën en zijn voorzien van nuttige informatie. Je vindt in Cinekid AppLab zowel gratis als betaalde apps en apps met verborgen in-app aankopen worden geweerd. Lees ons artikel over Cinekid AppLab.

Angry Birds Goal!

Heb je nog niet genoeg Angry Birds-apps op je iPhone staan? Dan is er goed nieuws, want deze week verscheen in Nederland Angry Birds Goal!, een voetbalspelletje met de bekende boze vogeltjes. Je kunt in dit spel dribbelen, schieten, de bal overspelen en doelpunten scoren, allemaal met een enkele vinger. Belangrijk is bovendien de relatie die je hebt met je teamspelers. Lees ons artikel over Angry Birds Goal!.

System and Security Info

Heb je een tweedehands iPhone gekocht? Dan kan het verstandig zijn om even te checken of je toestel gehackt is of niet. Je weet tenslotte nooit wat de vorige eigenaar allemaal gedaan heeft. De app System and Security Info checkt niet alleen de systeemstatus, maar ook of een toestel gejailbreakt en mogelijk gehackt is. Lees ons artikel over System and Security Info.

Google Translate

De vertaalapp Google Translate is een stuk bruikbaarder geworden, helemaal met het oog op de aanstaande vakanties. Je kunt de app namelijk nu ook offline gebruiken door een vertaalbestand te downloaden. De offline functie is beschikbaar voor 52 verschillende talen, zodat je geen internetverbinding nodig hebt om een woord of zin te vertalen. Lees ons artikel over Google Translate.

Instagram

Instagram is deze week flink op de schop gegaan. Niet alleen heeft de app een nieuw design (dat geleidelijk uitgerold wordt), maar er is vooral veel te doen om het nieuwe appicoon. Hoewel de app zelf een zwart-wit uiterlijk gekregen heeft, spatten de kleuren van het appicoon. Er is nog wel een camera in te herkennen, maar verder bestaat het icoontje uit alle kleuren van de regenboog. Lees ons artikel over Instagram.

Fox Sports

Deze week verscheen een Apple TV-app van Fox Sports, een grote zendergroep met de uitzendrechten van verschillende sporten. Dankzij de Apple TV-app kun je zowel live naar de verschillende zenders kijken, als fragmenten en samenvattingen terugkijken. Om de app te kunnen gebruiken is wel een abonnement van Fox Sports GO nodig. Lees onze review van Fox Sports.

Lage Rugpijn App

Als je last hebt van rugpijn, dan is deze app het proberen waard. De Lage Rugpijn App beschikt over verschillende oefeningen om binnen 13 weken van je rugpijn af te komen. De oefeningen zijn gemaakt door een professionele fysiotherapeut, zodat je minder last krijgt van je rug. De app zal geen designaward winnen, maar is wel functioneel. Lees onze review van Lage Rugpijn App.

Google Gboard

Deze week verscheen het eigen toetsenbord van Google voor de iPhone onder de naam Gboard. Hoewel de app op dit moment alleen beschikbaar is in Amerika, weten we in ieder geval wat we kunnen verwachten zodra het toetsenbord hier beschikbaar is. Met Gboard zoek je razendsnel in Google, rechtstreeks vanuit je toetsenbord. Ook kun je gifs en emoji zoeken en deel je snel een YouTube-video. Lees ons artikel over Gboard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.