HeartsafeLiving voor de iPhone met beschikbaarheid.

Red levens bij een hartstilstand met HeartsafeLiving voor de iPhone

Bij een hartaanval is snel handelen van levensbelang en de app HeartsaveLiving van Hartveillig Wonen is daar een handig hulpmiddel voor. De app is bedoeld voor vrijwilligers en geeft je een melding als er een hartaanval in de buurt plaatsgevonden heeft.

HeartsafeLiving voor de iPhone met beschikbaarheid.
Het is altijd een fijne gedachte als je weet dat er in het geval van hartproblemen iemand in de buurt is die bevoegd is om mensen te reanimeren. Hartveilig Wonen is een AED Alert-systeem waar iedereen zich kan aanmelden als vrijwilliger om beschikbaar te zijn in het geval van hartstilstand in je omgeving. De nieuwe app HeartsafeLiving (link) alarmeert vrijwilligers via hun iPhone zodra er bij 112 een melding binnenkomt, zodat er snel gehandeld kan worden om levens te redden.

Levens redden met HeartsafeLiving

Hoe werkt dit systeem? Vrijwilligers die zich bij Hartveilig Wonen aanmelden kunnen gebruikmaken van de nieuwe app. Zodra iemand een hartaanval krijgt en 112 belt, alarmeert de Meldkamer Ambulancezorg de vrijwilligers die binnen een bepaalde straal van het slachtoffer aanwezig zijn. De app houdt de locatie van de vrijwilliger in de gaten, zodat de meest nabije vrijwilliger spoedig aanwezig kan zijn bij het slachtoffer.

De app biedt meerdere opties. Een tijdlijn geeft aan wat je recente oproepen zijn, zodat je hiervan een handig overzicht krijgt. De app is vooral handig om je beschikbaarheid aan te geven. Per dag kun je aangeven tussen welke tijdstippen opgeroepen kan worden, terwijl een snelle Niet Storen-schakelaar in het hoofdmenu het eenvoudiger maakt om je beschikbaarheid tijdelijk uit te zetten. Ook AED’s zijn aan te melden via de app.

HeartsafeLiving voor de iPhone met het hoofdmenu. HeartsafeLiving voor de iPhone met vrijwilligers in omgeving.

De app laat zien hoeveel vrijwilligers er actief zijn op je huidige locatie en in je woon- en werkomgeving. Er is bovendien een aparte Apple Watch-app die ook laat zien hoeveel vrijwilligers er beschikbaar zijn. Het handige van de Apple Watch-app is dat je snel aan kunt geven of je beschikbaar bent. Helaas heeft deze app geen ondersteuning voor een Snelle blik of complicatie op de wijzerplaat. Wel is de app aangepast voor watchOS 2.

HeartsafeLiving op de Apple Watch met Niet Storen. HeartsafeLiving op de Apple Watch met AED's.

HeartsafeLiving is een mooi initiatief en een handige manier om gebruik te maken van de nieuwste technologie voor het redden van levens. Bij een hartstilstand is een snelle reactie cruciaal en een ambulance kan lang niet altijd snel ter plaatse zijn. De app is daar dus een mooie toevoeging voor. Om de app te kunnen gebruiken kun je inloggen met je Facebook-account of je profiel van Hartveilig Wonen. Je kan je alleen opgeven als je een training hebt gevolgd. Je ingevoerde certificaatnummer wordt getoetst bij het opleidingsinstituut, om te voorkomen dat er ondeskundige vrijwilligers op een oproep afkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2016, 13:00
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, hartslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.