Telegram: berichten bewerken

Telegram laat je berichten bewerken in iOS-app

Telegram laat je nu berichten bewerken, zodat je spelfouten achteraf kunt aanpassen. Ook kun je sneller berichten van bots en groepen delen.

Telegram heeft een interessante update klaargezet voor gebruikers. Je kunt vanaf nu berichten bewerken, nadat je ze hebt verzonden. Typefouten en andere blunders haal je nu moeiteloos weg, voordat er een hele discussie ontstaat. Het werkt in alle Telegram-gesprekken, ook in groepsgesprekken.

Telegram: berichten bewerken

Telegram-berichten bewerken

Om een bericht te bewerken druk je erop met je vinger. Vervolgens kies je de optie om te bewerken. Op de desktop Klik je op het pijltje omhoog bij het bericht dat je wilt bewerken. Heb je de tekst aangepast, dan is dit te herkennen aan het label ‘edited’. Je hebt twee dagen de tijd om je eigen spelfouten te ontdekken; daarna is de tekst niet meer wijzigbaar.

In de vernieuwde app zitten nog wat meer handige vernieuwingen, zoals een verbeterde mention-functie. Als je iemand noemt zal deze een notificatie krijgen, zelfs als je de groepsmeldingen (tijdelijk) had uitgeschakeld. Nieuw in deze versie van Telegram, is dat je ook groepsleden kunt noemen die geen gebruikersnaam hebben. Je tikt daarvoor het apenstaartje (@), gevolgd door de gewenste naam.

Sneller chatbots opzoeken

Telegram heeft ervoor gezorgd dat je snel naar een bepaald gesprek kunt, door gebruik te maken van de personenlijst in de zoekfunctie. Ook heeft Telegram het makkelijker gemaakt om chatbots te gebruiken. Druk op het knopje voor het toevoegen van een bijlage en blader omlaag tot je ze ziet staan. De bots die je vaker gebruikt zullen hoger stijgen in de lijst.

Telegram: interface-verbeteringen rondom het editvak

Om het gebruik van de app nog wat verder te verbeteren heeft Telegram nieuwe knoppen toegevoegd om berichten van bots, kanalen en publieke groepen snel te delen. Krijg je een notificatie van een bericht, dan zal daar meteen een relevante emoji bij staan zodat je een idee hebt waar het over gaat. In de iPhone-app onthoudt de app ook de positie waar je naartoe hebt gebladerd; een nieuwe knop geeft aan hoeveel ongelezen berichten je nog in de betreffende chat hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2016, 19:15
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.