Fox Apple TV-app

Review: FOX Sports op de Apple TV, sportzenders kijken zonder kabel-tv

FOX Sports heeft een eigen app uitgebracht op de Apple TV, waardoor je alle content van de bekende sportzender nu op het grote scherm via de Apple TV kunt bekijken. Kijk live naar de zenders, kijk fragmenten terug en meer.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als je een fervent sportliefhebber bent en ook nog geabonneerd bent op FOX Sports, dan is er een nieuwe manier bij gekomen om naar de verschillende sportzenders van FOX te kijken. FOX Sports heeft een app voor de vierde generatie Apple TV uitgebracht en wij hebben deze de afgelopen weken getest.


Fox Apple TV-app

Met FOX Sports voor Apple TV kun je live naar de verschillende zenders kijken, fragmenten terugkijken en nog veel meer. De app is nu, net na de spannende cliffhanger van de Eredivisie, te downloaden vanuit de App Store op de Apple TV. Dat blijkt een bewuste keuze: de makers waren er niet zeker van of de infrastructuur de enorme bezoekersaantallen wel aankon. Vandaar dat de app nu in de rustige periode wordt uitgebracht. Helaas zul je het de komende weken dan ook moeten doen met voornamelijk buitenlands voetbal en tennis. Tijdens het testen verliep alles soepel, maar dat komt omdat de testgroep vrij klein was. Het is de vraag hoe de app zich houdt als veel meer mensen tegelijk naar belangrijke sportfinales gaan kijken.

Om de app te gebruiken heb je een digitaal abonnement op FOX Sports Go nodig, dat €24,95 per maand kost. Je kunt dit ook afsluiten via je tv-aanbieder.

Fox TV Groningen-PSV

Waarom FOX Sports op de Apple TV?

Je kunt je afvragen waarom je een aparte app nodig hebt om de FOX Sports-wedstrijden te kijken op het tv-scherm, terwijl je de zender misschien ook al in je digitale tv-abonnement hebt zitten. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken waarom deze app handig is. Ten eerste kan het handig zijn voor mensen die bijvoorbeeld in de slaapkamer een tv hebben zonder kabelaansluiting. Via de Apple TV kun je dan toch naar de voetbalwedstrijden kijken. De tweede doelgroep zijn cable cutters: mensen die hun kabeltv-abonnement hebben opgezegd, omdat ze toch niet zoveel kijken. Maar misschien wil je wel af en toe voetbal zien. Een andere mogelijkheid is dat je deze zomer op vakantie voetbal of tennis wilt zien. Je kunt je kabelabonnement van thuis niet in de koffer gooien, maar er is altijd wel ruimte voor een Apple TV. In je hotelkamer sluit je de Apple TV aan op de televisie en je kunt gaan kijken, want het abonnement staat al ingesteld op je eigen tv-kastje. Je zult wel in Nederland moeten blijven, want de app werkt niet in het buitenland.

Verder biedt de app de mogelijkheid om fragmenten terug te kijken en dat kan niet via de normale tv-zenders.

FOX Sports op de Apple TV

De FOX Sports-app bestaat uit enkele onderdelen die via het menu aan de bovenkant van de app te bereiken zijn. De belangrijkste onderdelen zijn Live, Video en Gemist. Bij Live vind je niet alleen livestreams naar alle acht kanalen van FOX Sports, maar ook de complete tv-gidsen van alle zenders. Hierdoor weet je precies wat er komen gaat. Je kunt helaas niet meer informatie over de desbetreffende programma’s lezen, waardoor het beperkt blijft tot een algemene lijst van het aanstaande programma. In deze tv-gids kun je tot 24 uur vooruit kijken.

FOX Sports op de Apple TV met tv-gids.

Twee livestreams tegelijk kijken met FOX Sports op de Apple TV

Verder start je met een enkele druk op de knop één van de acht live-zenders. De beeldkwaliteit van de streams is niet in HD-kwaliteit, maar wel meer dan prima voor de nodige dosis sport. Je kunt de livestreams niet pauzeren en ook niet terugspoelen, waardoor je gebonden bent aan het live meekijken.

FOX Sports op de Apple TV met een live zender.

Tijdens het kijken van livestreams heb je een aantal extra opties. Door over het touchpad naar links te schuiven, tover je het scorebord met aankomende wedstrijden tevoorschijn. Hier kun je een wedstrijd meteen als favoriet markeren. Er is nog een functie waar voetballiefhebbers erg blij mee zullen zijn: je kunt twee FOX Sports-zenders tegelijk bekijken.

FOX Sports op de Apple TV met een scorebord.

Veeg tijdens een livestream naar boven, hou een zender ingedrukt en sleep deze naar de rechterkant. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld naar twee voetbalwedstrijden tegelijk te kijken. De ene video wordt net wat groter afgebeeld dan de ander, zodat je weet bij welke video het afgespeelde geluid hoort. Je kunt zelfs een livestream in de rechter onderhoek laten afspelen terwijl je een ander fragment kijkt, waardoor de app een soort Picture in Picture-stand heeft.

FOX Sports op de Apple TV laat je twee streams tegelijkertijd kijken.

Andere content in FOX Sports

De andere onderdelen in de app, Video en Gemist, bieden respectievelijk een overzicht van allerlei fragmenten en gemiste programma’s. Zo zie je alle samenvattingen van verschillende wedstrijden bij elkaar, terwijl in een losse verzameling alle doelpunten op een rijtje gezet zijn. Bij Gemist kijk je de verschillende programma’s van FOX Sports terug, zoals De Tafel van Kees, FOX Sports Vandaag en meer. Wel worden alle sportfragmenten door elkaar gegooid, waardoor je bijvoorbeeld niet kunt filteren op alleen voetbal.

FOX Sports op de Apple TV met gemiste wedstrijden.

Tot slot kun je in de app alerts instellen. Deze alerts houden je op de hoogte van gemaakte doelpunten en uitgedeelde kaarten. Je kunt dit instellen voor alle wedstrijden, maar ook alleen voor je favoriete wedstrijden die je in de app gemarkeerd hebt. Wij konden de alerts op dit moment nog niet zien, maar omdat de Apple TV geen standaard pushberichten ondersteunt, vermoeden wij dat dit gaat om meldingen binnen de app zelf.

Hoewel de app wel te downloaden is vanuit de App Store op de Apple TV, is het op dit moment niet mogelijk om de Apple TV-app van aan je account te koppelen. Volgens Fox Sports is er momenteel nog sprake van een testfase, maar de app is dus wel al voor iedereen te downloaden.

Conclusie Fox Sports review

De Fox Sports op de Apple TV voegt iets toe voor mensen die op meerdere tv-schermen naar de betaalzender willen kijken. Gebruik van de app is vrij prijzig en geeft je niet alle vrijheid die je zou willen hebben, maar dat ben je er als voetballiefhebber misschien wel gewend: alles draait om geld en om rechten. Tijdens het testen liepen de streams soepel, maar er waren op dat moment dan ook weinig kijkers. We vinden het positief dat Fox Sports een Apple TV-app heeft uitgebracht, terwijl veel tv-zenders en omroepen er nog niet het nut van inzien. Ook vinden we positief dat er bij deze app is nagedacht over handige functies die het tv-kijken net iets prettiger maken, zoals de mogelijkheid om naar twee Fox-zenders tegelijk te kijken. Zo kun je de ene voetbalwedstrijd in de gaten houden, terwijl je de andere kijkt. De app bevat verder wel wat beperkingen: je kunt nauwelijks vooruit kijken in de tv-gids. Het is een prima eerste begin, maar we verwachten wel meer.

Pluspunten

  • Handige functies, zoals twee Fox-zenders naast elkaar kijken
  • Ideaal voor mensen die geen tv-abonnement hebben of op vakantie (in Nederland) sport willen kijken

Minpunten

  • Prijzig Fox Sports Go-abonnement nodig (voor mobiel kijken)
  • Niet in het buitenland te gebruiken
  • Beelden niet in HD-kwaliteit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.