Opera VPN is een gratis VPN-app voor iOS

Opera heeft een eigen Opera VPN-app uitgebracht voor de iPhone en iPad. Hiermee kun je gratis en onbeperkt gebruikmaken van een beveiligde VPN-verbinding.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In het kader van ‘veiligheid boven alles’ heeft Opera, het bedrijf achter de bekende internetbrowser, een aparte VPN-app (link) uitgebracht voor de iPhone en iPad. Deze app is gratis te downloaden en maakt het mogelijk om extra veilig te internetten via een VPN-verbinding. De app gebruikt daarvoor IPSec in tegenstelling tot de eerdere desktopversie van Opera.


Bekijk ook

Dit zijn de beste VPN-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste VPN-apps voor iPhone en iPad? Waar moet je op letten, welke zijn gratis en welke zijn extra veilig? We hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet.

Opera VPN voor de iPhone en iPad

Dankzij VPN verloopt al het internetverkeer extra veilig. Hierdoor laat je geen digitale sporen na tijdens het internetten, wat vooral van pas komt bij openbare Wi-Fi-netwerken. Het enige wat nodig is, is om de app te installeren en het speciale VPN-profiel aan te maken. Het bijzondere van deze app is dat Opera VPN helemaal gratis te gebruiken is, terwijl veel andere VPN-diensten een betaling vereisen. Voor de VPN-verbinding maakt Opera gebruik van SurfEasy, een bedrijf waar Opera sinds vorig jaar eigenaar van is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Opera VPN maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om je locatie te wijzigen, zodat je content kunt bekijken die alleen voor een bepaald land bestemd is. Dit kun je zelf aanpassen in de app zelf. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld Canada, Duitsland en de Verenigde Staten. In totaal biedt de app vijf verschillende locaties, maar dit wordt later nog verder uitgebreid. Het browsen zelf doe je gewoon via bijvoorbeeld Safari.

Opera VPN voor de iPhone is een app om veilig mee te internetten. Opera VPN voor de iPhone met het kiezen van een locatie.

Nog geen drie weken geleden bracht Opera zelf een vernieuwde versie van de webbrowser op de desktop uit. Daar zat ook al een VPN-functie in verwerkt, zodat je ook via de desktop onbeperkt gebruik kunt maken van deze extra veilige manier van internetten. Er is echter kritiek op de VPN-functie in de browser, want het zou slechts gaan om een proxy en geen echte VPN-functie.

Bekijk ook

Veiliger internetten met Opera's gratis VPN-functie op de Mac

Opera heeft een nieuwe VPN-functie, zodat je veilig kunt internetten. De VPN-functie kost niets en is met één klik te activeren.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 mei 2016 om 15:56
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.