Blendle op de iPad

Vernieuwde Blendle-app bevat Kiosk en zoeken in archief

De Blendle-app is flink uitgebreid en bevat nu bijna alle functie die je ook op de desktop vindt, van zoeken door artikelen tot het bekijken van internationale trending artikelen.

Blendle Kiosk NL

Blendle heeft vandaag een vernieuwde app voor iOS uitgebracht. Hierin zitten meer functies dan in Blendle Trending (die het ook vervangt) en trekt de functionaliteit gelijk met de Android-versie. Via de vernieuwde app kun je lijsten met populaire artikelen bekijken, zien wat de medewerkers van Blendle zelf aanbevelen en je eigen favorieten doorbladeren. De meeste functies waren de afgelopen weken al te proberen in de betaversie van de app, die we uitgebreid hebben getest en waar we regelmatig over hebben geschreven.

Blendle-artikel zoeken Blendle-krant

Blendle nu als complete nieuwskiosk

Blendle startte ooit met vrij beperkte functionaliteit onder de naam ‘Blendle Trending’. Sindsdien hebben de makers steeds meer functies toegevoegd en kreeg de app een compleet redesign.

Blendle iPhone

Zo is er nu een tabblad voor trending artikelen, waarbij je zelf kunt kiezen of je dit per dag, week of wereldwijd wilt zien. Met de zoekfunctie kun je als gebruiker alle oudere artikelen terugvinden, zoals in de afbeelding hierboven is te zien. Voorheen kon je in de mobiele app alleen losse artikelen bekijken, terwijl je via de desktop ook hele edities kon kopen. Dat verschil in functionaliteit is nu rechtgetrokken.

Kiosk: bijna 200 kranten en tijdschriften

Je kunt nu sneller bij artikelen komen die jou interesseren. Het vernieuwde design dat twee maanden geleden werd ingevoerd, is gebleven. Je vindt in de app de persoonlijke tijdlijn ‘Mijn Blendle’, zodat je meteen kunt gaan lezen. Wil je meer ontdekken, dan vind je in de app nu ook de Kiosk. Daar kun je niet alleen losse artikelen, maar ook volledige edities an kranten en tijdschriften aanschaffen, net als op de desktop. Dat bespaart je geld als je van plan bent om een tijdschrift bijna volledig door te lezen.

Blendle: artikel in de iPhone-app

Blendle heeft uitgebreide zoekfunctie

Extra handig is dat je nu ook het volledige archief van Blendle kunt doorzoeken. Zo vind je artikelen die je niet via Google tegenkomt. Vul de naam van de publicatie in of zoek op trefwoord. Je krijgt dan meteen artikelen te zien met het betreffende zoekwoord.

Blendle op de iPad

Gratis Quest lezen

Om lezers over te halen om Blendle eens te proberen, ligt er een cadeautje op je te wachten: je kunt een maand lang het wetenschappelijke tijdschrift Quest lezen, als je binnen een week de app downloadt of de update installeert. Nieuwe lezers krijgen bovendien €2,50 leestegoed om Blendle te proberen.

Blendle: 3 iPhones met vernieuwde app

Blendle breidt behoorlijk uit: ze hebben al honderdduizenden gebruikers en maken ook de overstap naar andere landen. Daarnaast wordt er gewerkt aan andere initiatieven. Onlangs bracht Blendle bijvoorbeeld een nieuwe app samen met Vrij Nederland uit. Het plan is om nog meer gezamenlijke apps van nieuwstitels te maken. Blendle heeft momenteel meer dan 70 werknemers, waaronder 15 journalisten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2016, 10:11
Categorie Apps
Onderwerp blendle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.