Angry Birds Goal!

Bezig baasje Rovio brengt Angry Birds Goal! uit

Rovio heeft opnieuw een nieuwe Angry Birds-game. In Angry Birds Goal! laat je de boze vogels voetballen en leid je je team naar de overwinning.

Rovio is er maar druk mee: een Angry Birds-film, samenwerkingen met diverse partijen voor Angry Birds Action! en nu wéér een nieuwe game met – jawel – de bekende boze vogeltjes. In Angry Birds Goal! (link) laat je de vogels voetbal spelen en kun je ieder onderdeel van jouw carrière managen om je team naar de top te helpen.

Laat Rovio’s vogels voetballen in Angry Birds Goal!

In Angry Birds Goal! ben jij het nieuwste onderdeel van het voetbalteam genaamd Mighty Feathers, met Mighty Eagle als manager. Maar er is een probleem: het team is niet zo goed als het was en er wordt dan ook hard gezocht naar nieuw talent om opnieuw de top te bereiken. Jij hoort bij die talenten en kunt ieder onderdeel van je carrière managen om je nieuwe team naar de overwinning te leiden.

In het spel kun je dribbelen, schieten, de bal overspelen naar anderen en doelpunten scoren met niets meer dan je vinger. Daarnaast kun je diverse onderdelen van je techniek verbeteren door te trainen, maar het inhuren van een trainer kan ook helpen.

Onderhoud je relaties
Angry Birds Goal!De relaties met je teamleden en fans zijn in dit spel erg belangrijk. Om die reden houd je dan ook interviews met de pers na je wedstrijden en moet je beslissingen maken om iedereen blij te houden. Wil je bijvoorbeeld écht uitgaan op de avond voor een grote wedstrijd?

Maar meest belangrijk is het winnen van wedstrijden. Hoe vaker je wint, hoe hoger je star rating wordt en hoe beter de relaties met je baas, team en fans worden. Natuurlijk verdien je ook geld met je overwinningen, dat je later weer kunt uitgeven aan mooie schoenen of betere statistieken.

Angry Birds wordt steeds groter

De allereerste versie van Angry Birds kwam in december 2009 uit, gevolgd door talloze nieuwe games en zelfs een aantal tekenfilms. Al snel gingen de boze vogels de grenzen van hun eigen wereld over en kwamen er speciale edities van de mobiele spellen, zoals Angry Birds Star Wars, Angry Birds Transformers en nu dus een speciale editie over voetbal.

Dankzij de mateloze populariteit – de originele Angry Birds behaalde in 2014 de 2 miljard downloads en Angry Birds 2 overschreed afgelopen herfst de grens van tien miljoen downloads – komt er nu dan ook een film over de vogels. In die film komt eindelijk het langverwachte antwoord op de vraag: waarom zijn die vogels zo boos?

Met drie spin-off-spellen, drie tekenfilms, een film en nu veertien mobiele spellen is het Angry Birds-imperium van Rovio gigantisch te noemen. De vraag is hoeveel groter ze nog (kunnen) worden. De eerste tekenen van verval werden al in 2014 zichtbaar: toen moest Rovio 130 mensen ontslaan en een jaar later volgden nog eens 260 medewerkers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2016, 13:35
Categorie Apps
Onderwerpen angry birds, rovio, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.