iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: WeTransfer, Cardiogram, WordCrex en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals WeTransfer, Cardiogram, GRPPY en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Microsoft Sprightly

Microsoft Sprightly is een nieuwe app waarmee je de de foto’s uit je camerarol eenvoudig om kunt toveren in mooie collages en flyers. De app is vooral bedoeld voor kleine bedrijven, die met de app geen dure designers en ontwerpers in hoeven te huren. De app bestaat uit meerdere templates en je kunt het resultaat eenvoudig delen via social media en als PDF-bestand. Lees ons artikel over Microsoft Sprightly.

WordCrex

Ben je Wordfeud nu wel zat? Probeer dan eens dit Nederlandse alternatief genaamd WordCrex. De app is ontstaan toen twee vrienden met elkaar in discussie gingen over de ergernissen van Wordfeud. In WordCrex krijgt iedere speler namelijk dezelfde stenen, waardoor het spel al veel eerlijker van start gaat. Het gaat er in WordCrex dus meer om wie er het beste mooie woorden kan maken die veel punten opleveren. Doordat de kansen in WordCrex veel meer gelijk liggen, is er ook veel minder frustratie. Lees onze review van WordCrex.

Lacona

Dat Siri later dit jaar naar de Mac komt, moet tijdens de WWDC-keynote gaan blijken. Als je echter nu al wil weten hoe het is om een slimme assistent op een Mac te gebruiken, dan is Lacona een fijn alternatief. In deze app hoef je alleen maar opdrachten te geven door menselijke zinnen te tikken, waarna de app zelf de taken uitvoert. Zo voer je bijvoorbeeld een nieuwe agenda-afspraak in, help je jezelf herinneren aan klusjes of bel je met je moeder. Helaas alleen wel nog in het Engels, maar desalniettemin het proberen waard. Lees ons artikel over Lacona.

Lacona is beschikbaar via de website van de ontwikkelaar.

GRPPY

De Rabobank heeft deze week een nieuwe app uitgebracht waarmee het makkelijker moet zijn om kosten en uitgaven te delen met vrienden. In GRPPY kun je meerdere groepen aanmaken voor allerlei verschillende kosten, waar iedereen zelf geld aan toe kan voegen en uit kan halen. De app geeft aan hoeveel en wanneer er door wie geld uitgehaald is en je kunt als beheerder een gesloten of open groep creëren. Lees ons artikel over GRPPY.

Cardiogram

De Apple Watch is voorzien van een hartslagmeter, zodat je kunt zien wat jouw eigen hartslag is. Cardiogram is een nieuwe app die dit in grafieken weergeeft, zowel op je iPhone als op de Apple Watch zelf. De grafieken kunnen echter nogal verwarrend zijn. Hoewel Cardiogram een hele hoop statistieken voor je verzamelt en weergeeft, blijft het lastig om dit goed te interpreteren. Hoe weet je nu of een grafiek een goede of slechte gezondheid weergeeft? Lees onze review van Cardiogram

Google Motion Stills

Heb je een iPhone 6s, iPhone SE of een kleine iPad Pro? Dan kun je daar zoals je misschien weet zogenaamde Live Photos mee maken. Veel kun je hier echter nog niet mee, maar Google heeft nu een app uitgebracht waarmee je Live Photos snel om kunt zetten in plaatjes die iedereen kan zien. Google Motion Stills pakt de Live Photo en zet deze om in een vloeiende gif die je met de rest van de wereld kunt delen. Wel zo handig. Lees ons artikel over google Motion Stills.

WeTransfer

WeTransfer kennen we allemaal wel: de handige dienst laat je grote bestanden makkelijk delen met anderen. Het uploaden van bestanden kon op de desktop alleen via de website, maar de dienst heeft nu ook een app uitgebracht in de Mac App Store. De WeTransfer-app leeft in je menubalk en het enige wat je hoeft te doen is het te uploaden bestand hier naartoe slepen. Met een pushbericht weet je dat het uploaden voltooid is, waarna je direct de deelbare downloadlink kunt kopiëren. Voor WeTransfer Plus-leden zijn er extra functies. Lees ons artikel over WeTransfer.

JouwZoekmachine

Kinderen maken op steeds jongere leeftijd volop gebruik van het internet en het is belangrijk dat dit veilig gebeurt. JouwZoekmachine is een nieuwe iPad-app, waardoor kinderen op een veilige manier het internet kunnen afspeuren. Je stelt in de app voor elk kind een profiel in en op basis van leeftijd worden bij zoekacties passende resultaten getoond. De app filtert zelfs op leesniveau, zodat je zeker weet dat het kind de websites ook echt begrijpt. Lees ons artikel over JouwZoekmachine.

AD

De nieuwsapp van het AD is deze week helemaal vernieuwd. De app heeft een nieuwe uiterlijk en een totaal nieuwe indeling met vijf knoppen onderaan. Helaas zijn er enkele functies in de app van het Algemeen Dagblad die het niet gered hebben, terwijl ze wel aanwezig waren in de vorige versie. Zo is de Apple Watch-app in geen velden of wegen meer te bekennen en is ook de Handoff-functie helaas verdwenen. Lees ons artikel over het AD.

NOS

Naast het AD was er deze week nog een nieuwsmedium die een vernieuwde app uitgebracht heeft. De update van de NOS was iets minder schokkend dan die van het AD, maar toch valt er genoeg te zien. Zo staan de belangrijkste berichten nu altijd bovenaan de app, zodat het grote nieuws niet ondergesneeuwd raakt door recentere berichten. In een nieuwe pagina vind je alsnog het laatste nieuws, maar dit staat dus niet meer standaard op de voorpagina. Ook nieuw is de categorie Tip van de redactie. Lees ons artikel over de NOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.