Een artikel lezen in de nieuwe AD-app.

AD-app in het nieuw: nieuwe vormgeving, maar mist eerdere functies

De app van het Algemeen Dagblad is vernieuwd en heeft een nieuw design gekregen. De AD-app is nu ingedeeld in vijf verschillende onderdelen, maar enkele functies uit de oude app zijn niet meer aanwezig, zoals Handoff en een Apple Watch-app.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Een artikel lezen in de nieuwe AD-app.
De app van het AD (link) is helemaal door de wasstraat gehaald en ziet er daardoor helemaal nieuw uit. De vernieuwde app grijpt terug naar de beginselen van iOS: onderaan meerdere knoppen om naar verschillende onderdelen van de app te gaan. Foto’s en beeldmateriaal staan centraal in deze nieuwste versie, want de homepagina wordt bijna helemaal gevuld door afbeeldingen en headlines. De nieuwe vormgeving past beter bij de onlangs vernieuwde AD-website. Een nadeel aan de update is dat enkele functies uit de vorige versie niet meer aanwezig zijn.

Foto’s en headlines in nieuwe AD-app

Al bij het opstarten van de vernieuwde app van het AD valt direct iets op: de focus op foto’s en headlines staat centraal. De foto’s van de bovenste twee nieuwsberichten vullen het hele scherm, waardoor je niet meer dan twee nieuwsartikelen kunt bekijken. Pas verder tijdens het scrollen kom je meer artikelen tegen, terwijl de indeling varieert van kleinere foto’s met koppen tot beeldvullende afbeeldingen.

AD-app met nieuwe vormgeving. Nieuwsoverzicht in de nieuwe AD-app.

Onderaan de app vind je de nieuwe indeling met Home, Nieuw, Regio, Sport en Show. Onder het kopje Nieuw vind je de meest recente berichten in een chronologische volgorde, zodat je meteen het nieuwste bericht bovenaan ziet. Dit lijstje is wel een stuk overzichtelijker dan de beginpagina, maar door de chronologische aard kan het dus wel zijn dat je het echte belangrijke nieuws hier mist. Bij Regio selecteer je de regio waar je het dichts bij in de buurt bent en graag lokaal nieuws van wil lezen.

Het kopje Sport verzamelt al het sportnieuws in de app, maar je kunt helaas geen onderscheid maken tussen allerlei verschillende sporten, zoals bij bijvoorbeeld de NOS wel mogelijk is. Ben je alleen geïnteresseerd in atletiek, dan moet je jezelf dus ook langs alle voetbalnieuwtjes worstelen. Tot slot vind je bij Show alle media-gerelateerde berichten, de laatste roddels en ander medianieuws.

Een regio selecteren in de nieuwe AD-app. Een artikel in de nieuwe AD-app.

Alle nieuwsartikelen zijn simpel te delen via de standaard Delen-extensie en met pushberichten word je op de hoogte gehouden van belangrijk nieuws. Wil je liever geen sportmeldingen krijgen, dan kun je dit afzonderlijk uitschakelen. Hoewel het AD in oktober een Apple Watch-app uitgebracht heeft, is deze versie bij de nieuwe AD-app helaas gesneuveld. Ook is de app nog steeds niet universeel, waardoor de app niet geoptimaliseerd is voor de iPad. Ook de eerder aanwezige Handoff-functie is in deze versie verdwenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 17:24
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.