NOS-app vernieuwd

Vernieuwde NOS-app zet belangrijkste nieuws op de voorpagina

De NOS-app is vernieuwd: de voorpagina toont niet langer de chronologische lijst met nieuws, maar belangrijke berichten van de afgelopen uren.

Bij het lezen van de titel van dit bericht denk je misschien: “Duh! Dat deden ze toch altijd al?” Maar nee, de NOS liet altijd een chronologische lijst zien, waardoor de echt belangrijke berichten wel eens ondersneeuwden in de dagelijkse nieuwsstroom. Vandaag heeft NOS een vernieuwde app uitgebracht, waarbij de voorpagina anders is ingedeeld: niet het laatste nieuws maar het meest belangrijke nieuws, zoals geselecteerd door de redactie, vind je nu vooraan.

NOS: belangrijk nieuws eerst

Hieronder zie je de verschillen op de voorpagina. Eerst de oude voorpagina, daar na ter vergelijking de nieuwe voorpagina:

NOS oude voorpagina NOS nieuwe voorpagina

Wil je het meest recente nieuws zien, dan zul je voortaan naar links moeten swipen. Je krijgt dan een chronologisch overzicht van alle nieuwtjes te zien. Nog verder naar links swipen brengt je net als voorheen op de pagina’s voor de verschillende nieuwsrubrieken zoals Tech, Sport, Voetbal en Video’s. Hieronder zie je de nieuwe pagina met het Laatste nieuws (de voormalige voorpagina) en vervolgens de al langer bestaande rubriek Video’s:

NOS: het laatste nieuws volgens de nieuwe app NOS video's

Meer ruimte voor artikelen
De weergave van artikelen is iets verbeterd: er is meer ruimte voor de artikelen en er is een bounce-effect toegevoegd. Zoals je ziet is de header met de tekst ‘Nieuws’ niet meer aanwezig en is er meer ruimte voor de afbeelding boven het artikel. Hieronder zie je opnieuw eerst de oude versie van de app, daarna de nieuwe:

NOS: artikel in de oude weergave NOS: artikel in de nieuwe weergave

Net als voorheen kun je de indeling van het zijmenu zelf kiezen. We zagen hierbij een aantal nieuwe items, zoals Tip van de redactie (leuke maar niet noodzakelijke artikelen die de redactie aanbeveelt). Sport en voetbal zijn net als voorheen prominent aanwezig en staan standaard ingeschakeld. Dat was bij een schone installatie van de oude app overigens ook al zo.

NOS: oud menu in de app NOS: nieuw menu in de app

Verdere veranderingen bevinden zich meer buiten het zicht. Zo is er geen in-app browser meer maar openen de weblinkjes meteen in Safari. Voor de iPad-gebruikers is het instellingenscherm iets mooier geworden. Er zijn ook bugfixes uitgevoerd voor Handoff en Chromecast. Dat laatste heeft te maken met een klacht van gebruikers, waarbij Chromecast naar de app wisselde bij het openen van de NOS-app.

Hieronder kun je in een video nog eens alle wijzigingen zien:

Lees ook NOS’ eigen begeleidende artikel over de vernieuwingen in de NOS-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2016, 13:30
Categorie Apps
Onderwerp nos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.