WeTransfer is nu ook beschikbaar als Mac-app.

WeTransfer voor Mac: razendsnel bestanden uploaden met nieuwe app

Je kunt nu ook met WeTransfer op de Mac bestanden uploaden en delen. Sleep bestanden naar de menubalk en het uploaden begint automatisch. Via een pushbericht krijg je een downloadlink die je verder kunt delen.

WeTransfer is nu ook beschikbaar als Mac-app.De handige dienst WeTransfer bestaat al heel wat jaar en werkt via de website en mobiele apps, maar er is nu ook een aparte Mac-app waarmee je bestanden kunt uploaden en een downloadlink eenvoudig kunt delen. De app is gratis beschikbaar voor iedere WeTransfer-gebruiker en heeft extra functies voor mensen die betalen voor WeTransfer Plus.

WeTransfer voor de Mac leeft in je menubalk

WeTransfer voor de Mac is een kleine applicatie die zich bevindt in de menubalk bovenaan het scherm. Je hoeft hierdoor dus niet meer apart de WeTransfer-website raad te plegen om bestanden te uploaden. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is een bestand te slepen naar het WeTransfer-icoontje in je menubalk.

Je kunt echter ook op het icoontje klikken en Upload files selecteren. Zodra het uploaden voltooid is, krijg je vanzelf een pushbericht met een knop om de downloadlink te kopiëren naar je klembord. Deze deel je bijvoorbeeld in een e-mail of chatbericht. Je kunt de downloadlink ook automatisch laten kopiëren naar je klembord door dit in te schakelen via de instellingen van WeTransfer.

WeTransfer voor de Mac leeft in je menubalk.

Heb je een WeTransfer Plus-account, dan kun je daarmee inloggen in de nieuwe Mac-app. Hierdoor kun je tot 20GB aan bestanden uploaden en bekijk je je uploadgeschiedenis. Met de Mac-app is het helaas nog niet mogelijk om complete mappen in één keer te uploaden, want voor nu gaat het enkel om losse bestanden. Elke downloadlink is zoals gebruikelijk zeven dagen geldig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerpen mac, wetransfer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.