iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Pacemaker, Glimpse, Momento en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Pacemaker, Glimpse en Momento.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Pacemaker

De Pacemaker-app is een oude bekende: het was de eerste app die je mixtapes liet maken van je muziek in Spotify. Met de laatste update wordt de app sociaal en speelt leentjebuur bij Soundcloud. Je kan muziekmixen die je maakt nu ook delen met anderen en die kunnen daar vervolgens weer op reageren. Lees er alles over in ons artikel over Pacemaker.

Stoptober

Deze maand staat in het teken van de jaarlijks terugkerende actie Stoptober om samen met anderen te stoppen met roken. Deze week verscheen de vernieuwde officiële app van Stoptober. Hiermee houd je je voortgang bij (en wat je hebt bespaard door niet roken), krijg je dagelijks tips en adviezen en kun je badges verdienen door het behalen van doelen. Lees ons artikel over Stoptober.

MyScript Nebo

Nebo is een digitale notitie-app speciaal voor de iPad Pro. De app vereist de Apple Pencil om notities te maken. Dankzij de uitstekende handschrift-herkenning voelt het alsof je notities op een kladblok maakt. Wat je schrijft kun je als gewone tekst kopiëren, doorzoeken en in andere apps gebruiken. Lees ons artikel over MyScript Nebo.

Glimpse

Heb je een Apple Watch en wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Deze week verscheen de nieuwe app Glimpse. Die toont nieuws én updates van je sociale netwerken gewoon als foto op je wijzerplaat. Glimpse werkt samen met verschillende diensten en kan ook natuurfoto’s laten verschijnen. Lees er alles over ons artikel over Glimpse.

Momento

Momento is een handige iMessage-app om originele gifjes mee te versturen. En wat is er nou origineler dan je eigen foto’s? Momento laat je gifjes maken van de foto’s in je filmrol en neemt je ook nog eens alle werk uit handen. Hoe dat werkt lees je in ons artikel over Momento.

Adobe Experience Design

Met Adobe’s aankomende desktop-app Experience Design CC kun je een preview van ontworpen websites en apps meteen op je iPhone of iPad bekijken. Vanwege de previewfase kan iedereen het nu gratis downloaden en proberen. Lees ons artikel over Adobe Experience Design.

Google

De Google-app voor iOS kreeg deze week als eerste een nieuwe functie voor incognito zoekopdrachten. Die kun je afschermen met Touch ID zodat alleen jij er bij kunt. En als je 3D Touch op je apparaat hebt kun je zo’n afgeschermde sessie ook nog eens meteen vanaf je beginscherm starten. Klinkt leuk, maar helemaal afgeschermd is het nou ook weer niet. Lees er alles over in ons artikel over Google.

Blendle

Artikelen-app Blendle introduceerde deze week een handige nieuwe functie waarmee het lezen wat aangenamer wordt. Met leesthema’s in drie verschillende kleuren (naast wit) pas bepaal je nu zelf of de artikelweergave sepia, grijs of donker oogt. Dat kan zelfs automatisch op basis van je schermhelderheid. Lees ons artikel over Blendle voor alle details.

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom is een populaire app voor het maken van foto’s in het uitgebreidere RAW-formaat. Nadat de apps eerder al geschikt werden gemaakt voor iOS 10 verschenen er deze week updates speciaal voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Zo ondersteunt de app nu de lens- en sensorprofielen van de nieuwe iPhones en het verbeterde kleurengamma. Wat dit precies inhoudt, lees je in ons artikel over Adobe Lightroom.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.