Adobe Experience Design CC

Adobe Experience Design CC laat je realtime meekijken op je iPhone

Ontwerpers kunnen met de update van Adobe Experience Design CC aan de slag, waarmee je nu een live preview op je iPhone of iPad kunt bekijken.

Adobe Experience Design CC

Adobe is bezig met het ontwikkelen van Adobe Experience Design CC, desktopsoftware waarmee je website en mobiele apps kunt ontwerpen. Je kunt er ook prototypes mee maken en delen. Nieuw is dat je meteen een preview kunt zien op je iPhone, iPad of ander mobiel apparaat.

Adobe XP preview

Adobe Experience Design CC

Omdat Adobe Experience Design CC (kortweg Adobe XD) zich momenteel nog in previewfase bevindt, mag iedereen het gratis downloaden en proberen. Je bedenkt bijvoorbeeld een nieuwe iPhone-app op de desktop en krijgt meteen een preview op de iPhone te zien.

Als ontwerpen is het nuttig als je je ideeën aan opdrachtgevers kunt laten zien, zodat ze een indruk krijgen wat je in gedachten hebt. De nieuwe preview-functie is daarom een welkome toevoeging. In onderstaande video en in de bijbehorende blogposting laat Demian Borba van Adobe zien hoe het er in de praktijk aan toegaat, als je dit wilt gaan gebruiken. Momenteel is er alleen ondersteuning voor iPhones, iPads en Android-smartphones. Android-tablets zullen later worden toegevoegd.

Werkt alleen met USB-kabel
Ook is het nu nog nodig om je toestel met een USB-kabel met de computer te verbinden en vervolgens een XD-project te openen. In de toekomst zal het ook draadloos gaan werken. Het mooie is dat alles realtime wordt bijgewerkt, dus je hoeft je scherm niet steeds te verversen.

Het vastzetten van aspectratio’s, inzoomen op selecties en nieuwe transities zitten ook in de september-update van Adobe XD.

Je kunt de Mac-app gratis downloaden via de website. De bijbehorende iOS-app is ook gratis te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2016, 20:27
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, design

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.