iCulture iKids logo

iKids week 39: Boomgaard, The Complete Fairytale Play Theater en Sago Mini Vliegtuigen

In deze iKids creëren kinderen voorstellingen in Fairytale Play, stappen ze in het vliegtuig met Sago Mini en plukken ze fruit in Boomgaard.

iCulture iKids logo Applicaties als The Complete Fairytale Play Theater (link) komen maar af en toe voorbij. Deze zeer uitgebreide app laat kinderen hun eigen sprookjes verzinnen en opnemen, op een virtueel podium waar alles mogelijk lijkt te zijn. Verder in deze iKids: pluk het rijpe fruit voordat Theo de raaf je te vlug af is in Boomgaard (link) en ontdek de wereld van bovenaf in Sago Mini Vliegtuigen (link).

Boomgaard

Nóg een ontwikkelaar die goed inspeelt op de behoefte om zowel on- als offline te spelen: speelgoedmerk Haba, bekend van een groot aantal bordspellen. Eerder bespraken we hier al het enigszins zoete Eenhoorn Flonkerglans (link), deze week hebben ze samen met ontwikkelaar Fox & Sheep applicatie Boomgaard uitgebracht. De app is vernoemd naar het gelijknamige bordspel uit 1986, waar Theo de raaf maar al te graag het fruit uit de bomen plukt. Kinderen van 3 jaar en ouder moeten ervoor zorgen dat alle appels, peren en pruimen geoogst worden voordat Theo zijn slag kan slaan. Dit doet hij door op slinkse wijze steeds dichterbij te komen en met zijn hengel naar het rijpe fruit te vissen. Ondertussen zijn er verschillende minispelletjes te spelen en moet er aan een rad gedraaid worden om het juiste fruit te plukken. Boomgaard is Nederlandstalig en bevat geen reclames of in-app aankopen. Mede dankzij de mooie illustraties is dit een echte aanrader.

The Complete Fairytale Play Theater

Applicatie The Complete Fairytale Play Theater laat kinderen van 6 tot 8 jaar kennismaken met het theater, en geeft ze alle vrijheid om complete toneelstukken te regisseren. Kies de locatie voor het verhaal, bijvoorbeeld een donker bos, een paleis of een balzaal en bepaal welke personages mogen meespelen. In totaal kan er uit zestig bekende en minder bekende sprookjesfiguren worden gekozen en kun je talloze hulpstukken inzetten om het verhaal compleet te maken. Ook is het mogelijk om muziek aan scenes toe te voegen, en kunnen kinderen zelf de stemmen inspreken. Fairytale Play Theater is met 4,99 zeker aan de prijs en helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar bij het maken van de verhalen speelt taal gelukkig geen grote rol. Dit spel hoort absoluut bij de apps die niet snel van de iPad zullen verdwijnen.

Sago Mini Vliegtuigen

Menig kind droomt van een carrière als piloot. Met de vrolijke nieuwe app Vliegtuigen speelt Sago Mini hier goed op in. In de applicatie maken kinderen tot 5 jaar kennis met het luchtruim. Kies een vliegtuig, laat de bekende Sago figuurtjes instappen en je bent klaar om te vertrekken. Kinderen kunnen uit zes verschillende omgevingen kiezen, van de bergen tot de zee. Wie dat niet spannend genoeg vindt kan zelfs naar het heelal. Vliegmachines zijn in veelvoud beschikbaar: vliegende bananen, maar ook het serieuzere werk, zoals een straaljager of spaceshuttle. Eenmaal in de lucht kunnen kleintjes sterren verzamelen of door ijsjes vliegen. Genoeg te beleven!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 oktober 2016 om 9:09
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.