Sigaret roken

Stoptober voor iPhone geeft extra hulp bij stoppen met roken

Op 1 oktober start de jaarlijkse actie Stoptober om te stoppen met roken. Een speciale iPhone-app geeft met tips, adviezen en succesverhalen extra ondersteuning om de 28 dagen vol te maken. Stop jij met roken?

Ondanks confronterende waarschuwingen op sigarettenpakjes en allerlei gezondheidscampagnes, telt Nederland nog altijd een heleboel rokers. Volgens cijfers van het CBS waren dat vorig jaar bijna 3,6 miljoen in totaal. Ermee stoppen is lang niet altijd eenvoudig, maar er zijn wel allerlei initiatieven die rokers daarmee helpen. Een daarvan is de actie Stoptober. Komende zaterdag gaat de jaarlijkse actie weer van start en daar hoort natuurlijk ook een iPhone-app bij die je helpt om te stoppen.


Samen stoppen in 28 dagen
Stoptober duurt 28 dagen en is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting en verschillende andere gezondheidsorganisaties. Die 28 dagen zijn volgens Stoptober net genoeg om te kunnen ervaren wat de positieve effecten van stoppen met roken zijn, omdat de meeste ontwenningsverschijnselen dan voorbij zijn. Samen met andere mensen zou je beter in staat zijn om te stoppen en dat ook vol te houden.

https://youtu.be/mZZRSDxmYmg

Stoptober iPhone-app helpt met stoppen

Het uitgangspunt van de speciale app is dat je hiermee alles tot je beschikking hebt als je die maand vol wilt maken. De app biedt allerlei tips, adviezen, links en zet voordelen op een rij zodat je na deze periode als niet-roker door het leven kan gaan. Daarnaast kun je badges verdienen door het behalen van doelen. En die kun je dan weer delen met vrienden voor wat extra morele ondersteuning. De app laat je daarnaast heel concreet zien wat je voortgang is en ook wat je al bespaard hebt door niet te roken. Dat kan aardig oplopen.

Stoptober 2016 iPhoneStoptober 2016 iPhone

Er is zelfs gedacht aan momenten van zwakheid die elke roker die wil stoppen wel kent. Voor hen is er een speciale Noodhulp-functie die je op verzoek tips, motiverende video’s en succesverhalen voorschotelt. De Stoptober-actie duurt 28 dagen en gaat komende zaterdag 1 oktober van start. Om de app te kunnen gebruiken moet je je wel eerst even registreren op de website. Daarmee krijg je een persoonlijke code om de Stoptober-app te activeren. Je hebt dus nog maar een paar dagen om je op te geven.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 september 2016 om 18:55
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.