Grijs leesthema bij Blendle.

Blendle maakt lezen in het donker makkelijker met nieuwe leesthema’s

Met de nieuwe leesthema's in de Blendle-app voor iOS kun je instellen wat de achtergrondkleur van je artikelen is. Dit komt vooral van pas als je 's avonds in het donker artikelen gaat lezen. Je kunt kiezen uit vier verschillende thema's.

De wintermaanden komen er weer aan, dus dat betekent dat het ook weer eerder donker wordt. Artikelen-app Blendle (link) heeft daarom een handige nieuwe functie toegevoegd, waardoor het lezen van artikelen in een donkere omgeving een stuk prettiger is voor je ogen. Met leesthema’s kun je zelf instellen in welke kleur artikelen weergegeven worden: wit, sepia, grijs of donker.

Grijs leesthema bij Blendle.

Leesthema’s in Blendle

De leesthema’s zorgen ervoor dat de artikelen met een andere achtergrondkleur weergegeven worden. De leesthema’s is dan ook een soort nachtmodus, waarmee je zelf de kleur kunt bepalen. Sepia heeft wat weg van Night Shift, waardoor de artikelen wat geel van kleur zijn. Grijs moet vooral van pas komen bij schemering, terwijl de zwarte weergave vooral bedoeld is voor de echte donkere momenten. Bovendien kun je met een knopje deze instelling automatisch laten activeren aan de hand van de helderheid van je beeldscherm. Staat je helderheid lager, dan wordt automatisch een donker thema geactiveerd.

Blendle met leesthema's.

Het is echter spijtig dat de leesthema’s alleen doorgevoerd zijn in afzonderlijke artikelen. Hierdoor blijft je artikeloverzicht altijd wit, wat alsnog onprettig kan zijn tijdens het navigeren in de app. De instelling voor de leesthema’s vind je op dezelfde plek als de instellingen voor lettergrootte en regelafstand. Deze functies werden in een vorige update toegevoegd en moesten er ook voor zorgen dat artikelen makkelijker te lezen zijn.

Naast de nieuwe leesthema’s kun je in Blendle nu ook artikelen makkelijker afsluiten. In plaats van een kruisje linksboven, vind je er nu een pijltje. Hierdoor kun je naar rechts vegen om een artikel af te sluiten en terug te keren naar het overzicht. Vooral op grotere toestellen zoals de iPhone 7 Plus is het afsluiten van een artikel daardoor veel eenvoudiger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2016, 10:01
Categorie Apps
Onderwerp blendle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.