Momento maakt gifjes van je foto's

iMessage-app Momento maakt zelf gifjes van jouw foto’s

De handige iMessage-app Momento maakt automatisch gifjes (bewegende afbeeldingen) van de foto's in je filmrol. Met één tik verstuur je ze eenvoudig naar familie en vrienden.

Momento maakt gifjes van je foto's

De App Store voor iMessage heeft een goede start gemaakt. Inmiddels zijn er ruim 1600 apps die extra functionaliteit aan de Berichten-app toevoegen. Het merendeel daarvan zijn stickerpacks. Het wordt dus al wat lastiger om de echte pareltjes onder de iMessage-apps er tussenuit te halen. Een voorbeeld van zo’n pareltje is misschien wel Momento (link). Hiermee maak je geanimeerde afbeeldingen (gifjes) van je eigen foto’s.

Momento iMessage-app maakt zelf gifjes

momentoEr zijn al verschillende iMessage-apps voor gifjes. Met GIPHY bijvoorbeeld zoek je rechtstreeks vanuit iMessage naar de leukste gifjes en verstuur je ze meteen naar je vrienden. En hoewel daar erg grappige exemplaren tussen zitten, wil je toch origineel uit de hoek blijven komen. Daarom kun je met Momento inspiratie uit je eigen foto’s halen. Het bijzondere van Momento is, dat je niet zelf op zoek hoeft naar geschikte foto’s. De app doet dat geheel automatisch voor je.

Nadat je de app toegang hebt gegeven tot je filmrol, gaat het automatisch voor je op zoek naar geschikte foto’s. Dit werkt het beste met meerdere foto’s van dezelfde gebeurtenis. Die worden dan in de vorm van een animatie achter elkaar geplakt. Met één tik voeg je een gifje toe aan je gesprek en verstuur je het. De ander hoeft Momento niet te hebben geïnstalleerd. Je favoriete foto’s staan bovenaan en daarnaast zijn er aparte categorieën voor selfies en burst-foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2016, 19:30
Categorie Apps
Onderwerpen animated gif, imessage, ios 10
Software iOS 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.