Pacemaker voor iOS

Met Pacemaker maak je mixtapes voor vrienden

Pacemaker maakt het makkelijker om mixtapes voor vrienden te maken, waarbij nummers automatisch in elkaar over vloeien.

Mixtapes uit de tijd van cassettebandjes maken we niet meer. Toch kan het leuk zijn om voor je vrienden een lijst met liedjes te maken die automatisch in elkaar overvloeien, vooral als je onder jouw vrienden bekend staat als degene met de beste muzieksmaak. . De Pacemaker-app voor iOS (link) maakt het nu nog makkelijker om dit soort mixtapes te maken en te delen met je vrienden.

Pacemaker maakt mixtapes

Pacemaker had in 2008 de primeur met ‘s werelds eerste professionele dj-systeem op zakformaat. Dat soort gespecialiseerde apparaten zie je steeds minder, maar op de iPhone worden dj-apps nog wel veel gebruikt. Met iOS-app van Pacemaker kon je al zelf mixtapes maken, waarbij de nummers automatisch in elkaar over vloeiden dankzij Pacemaker’s virtuele dj Mållgan. Die naam verklapt ook meteen de oorsprong van Pacemaker als Zweeds bedrijf.

Pacemaker app voor iOSMet de Pacemaker-app kun je eenvoudige muziekmixen maken op basis van muziek uit je lokale bibliotheek of Spotify-nummers. Voor dat laatste heb je een Spotify Premium-abonnement nodig. Pacemaker helpt je bij het laten overlappen van de nummers, zodat je mooie overgangen krijgt. In de vernieuwde app zitten meer sociale functies, zodat je vrienden ook kunnen meegenieten van je mix. Je kunt de mixtapes ook delen met de Pacemaker-community, zodat anderen ervan kunnen genieten. Handig voor mensen die wat koudwatervrees hebben om zelf in de dj-booth van een club te gaan staan, maar het wel leuk vinden om lekker thuis te gaan zitten prutsen met nummers. Alles gebeurt digitaal en de app helpt je om een zo professioneel mogelijk effect te krijgen. Zodra je op de ‘Mix Now’-knop drukt schiet Pacemaker te hulp om de volgende track te mixen met de huidige.

De sociale functies zorgen er ook voor dat je anderen kan volgen, reacties geven, liken en kijken wat er trending is – allemaal functies die Soundcloud ook al invoerde. Je kunt in de vernieuwde app ook aan de slag met nieuwe audio-effecten zoals reverb en 8-bit. Sommige effecten zijn gratis, andere kosten €1,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2016, 15:03
Categorie Apps
Onderwerpen mixtape, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.