Glimpse zet nieuwtjes op je Apple Watch-wijzerplaat

De nieuwe app Glimpse voor de Apple Watch maakt het makkelijk om het laatste nieuws te volgen. De app zet het nieuws rechtstreeks op je wijzerplaat, met bijbehorende nieuwsfoto. Ook tweets verschijnen zo op je horloge.

Glimpse op de Apple Watch.
De Apple Watch kan je op de hoogte houden van nieuws via pushberichten of aparte nieuws-apps. De app Glimpse maakt het echter wel heel makkelijk om vanaf je wijzerplaat op de hoogte te blijven van nieuws en tweets. Artikelen van grote buitenlandse nieuwssites en tweets uit je tijdlijn verschijnen automatisch op je wijzerplaat.

Glimpse zet nieuws op je wijzerplaat

De Glimpse-app zorgt ervoor dat foto’s van nieuwsposts op je wijzerplaat gezet worden, met bijbehorende nieuwstitel of tweettekst. Elke keer als je je pols optilt om naar het scherm van je Apple Watch te kijken, krijg je een andere foto met bijbehorend nieuwsartikel te zien. Hierdoor zie je niet alleen telkens het laatste nieuws of de meest recente tweets, maar ook elke keer een andere foto. De app werkt samen met allerlei diensten en nieuwswebsites, zoals Twitter, Tumblr, Pinterest, Reddit, The New York Times, CNN en Time Magazine. Ook natuurfoto’s van National Geographic kun je op je wijzerplaat laten verschijnen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je kunt de bijbehorende nieuwsartikelen niet direct lezen vanaf je Apple Watch, maar de ontwikkelaar heeft wel een manier gevonden hoe je toch het verhaal achter de foto’s kunt lezen. Zodra je een interessante foto op je wijzerplaat ziet staan waar je meer over wil weten, maak je simpelweg een screenshot van je wijzerplaat. Deze wordt dan opgeslagen in de Glimpse-app op je iPhone, waarna je het bijbehorende nieuwsartikel kunt openen en lezen.

Glimpse op de Apple Watch met iCulture-tweet. Glimpse op de Apple Watch met Nintendo-tweet.

Glimpse zet nieuws in je fotobibliotheek

Om Glimpse te kunnen gebruiken, moet je wel eerst je wijzerplaat instellen op Fotoalbum. Glimpse maakt namelijk een apart album aan in de Foto’s-app op je iPhone. Nadat je dit album gesynchroniseerd hebt, worden de nieuwsposts met foto’s opgeslagen in je fotobibliotheek zodat ze op de wijzerplaat van je Apple Watch weergegeven worden. Let er dus wel op alle posts opgeslagen worden in de Foto’s-app. Heb je iCloud-fotobibliotheek aan staan, dan verschijnen deze ook op al je andere apparaten.

Bekijk ook

Zo stel je een fotoalbum in als Apple Watch wijzerplaat

Op de Apple Watch kun je een fotoalbum kiezen als wijzerplaat. Maak eerst een fotoalbum aan en geniet daarna van steeds andere beelden!

Glimpse is van dezelfde ontwikkelaar als de eerder besproken app Facer voor de Apple Watch. Deze app bracht een collectie van mooie foto’s en afbeeldingen naar je Apple Watch, waardoor je telkens weer een andere afbeelding had. Glimpse is daar dus een uitbreiding op met nieuwsgerelateerde foto’s en verhalen.

Bekijk ook

Bij elke handomdraai een andere wijzerplaat met Facer voor de Apple Watch

De nieuwe app Facer is een handige app waardoor je snel en makkelijk mooie foto's als wijzerplaat op je Apple Watch kunt instellen. Zo krijg je na elke handomdraai een ander plaatje.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.