iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Google Trips, Omapost, Allo en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Google Trips, Omapost en Google Allo.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Google Trips

De zomervakantie mag dan ruimschoots voorbij zijn, maar deze week introduceerde Google een eigen reis-app: Google Trips. Met deze reisgids kun je alles rondom je vakantie plannen. Variërend van een hapje eten tot het bezoeken van musea en het transport er naartoe. Een complete app voor de reisliefhebber. Lees er alles over in ons artikel over Google Trips.

Omapost

Met de Nederlandse app Omapost stuur je je opa of oma een kaartje met eigen foto en tekst. De komende week is het de Week van de Eenzaamheid. Voor veel ouderen geldt dat ze eenzaam zijn en ter gelegenheid van deze week kun je met de app nu ook andere eenzame ouderen adopteren en ook hen een leuk kaartje sturen. Lees ons artikel over Omapost.

Philips Hue

Philips voegde deze week ondersteuning toe aan de Hue-app voor de nieuwe bewegingssensor en alle nieuwe lampen die binnenkort zullen verschijnen. Helaas blijf je aangewezen op je iPhone, want er is nog steeds geen iPad-app beschikbaar. Wel heeft Philips allerlei nieuwe achtergronden voor je scènes toegevoegd. Lees ons artikel over Philips Hue.

ABN AMRO

De app van de ABN AMRO heeft nu ook ondersteuning voor 3D Touch. Hiermee kun je vanaf het beginscherm van je iPhone meteen naar het overboekingsscherm in de app of neem je contact op met de bank. Ook kun je nu je creditcardbetalingen doorzoeken en vult de acceptgiroscanner meteen al meer info in na het scannen van een acceptgiro. Lees ons artikel over ABN-AMRO.

Swift Playgrounds

Leren programmeren? Op de iPad heeft Apple nu de app Swift Playgrounds uitgebracht. Met deze speelse apps kan iedereen de beginselen van programmeren leren. Dit doe je met een leuk en kleurrijk spelletje, waarin je een grappig poppetje door de levels moet begeleiden. Op het linker deel van het scherm vind je de code, terwijl je aan de rechterkant de puzzel probeert op te lossen. Wij doken in dit leerzame spel. Lees onze review van Swift Playgrounds.

Spotify

Spotify kreeg voor het eerst in bijna vier maanden weer een update. Hoewel deze geen nieuwe functies bracht, bleek er toch een verrassing: nadat Spotify eerder dit jaar begon met het vervangen van het hamburgermenu door een knoppenbalk, kan nu bijna iedereen het aangepaste ontwerp gebruiken. Met de nieuwe tabbalk moet het navigeren door de app een stuk eenvoudiger zijn. Lees ons artikel over Spotify.

WhatsApp

In WhatsApp kun je voortaan ook mensen in groepsgesprekken taggen. Diegene krijgt dan een melding dat je iets hebt gezegd. Wel zo handig als je met veel mensen in een gesprek zit. Binnenkort schroeft WhatsApp de beveiliging ook nog iets op met de toegevoeging van tweestapsverificatie. Lees ons artikel over het taggen van mensen in WhatsApp.

Google Allo

We blijven nog even bij de berichten-apps, want deze week zag ook de nieuwe app Google Allo het levenslicht. Die was al eerder aangekondigd door Google, tegelijk met de eerder beschikbare videobel-app Duo. De nieuwe chat-app probeert zich te onderscheiden met slimme suggesties, maar het is de vraag of je het meteen moet gaan downloaden. In ons artikel over Allo bespreken we uitgebreid de voor- en nadelen.

Tweetbot

Het duurde wat langer dan de ontwikkelaars hadden gepland, maar inmiddels is de populaire Twitter-app Tweetbot ook helemaal klaar voor iOS 10. De laatste bugs zijn geplet en de notificaties die de app stuurt zijn verrijkt. Er is zelfs nog een handige nieuwe functie toegevoegd. Dezelfde week verscheen er nog een update voor de nieuwe manier waarop Twitter voortaan met bijlagen omgaat. Lees ons artikel over Tweetbot.

PiPifier

macOS Sierra biedt ondersteuning voor Picture in Picture. Hiermee kun je video’s afspelen in de hoek van je scherm, zodat je deze over al je andere apps kunt bekijken. Dit werkt echter niet standaard op elke website, maar in combinatie met deze app kan dat wel. PiPifier is een Safari-extensie waarmee je met één klik een video in Picture in Picture-stand kunt zetten. Lees ons artikel over PiPifier.

PiPifier is te downloaden vanaf GitHub.

Airmail

De krachtige e-mail app Airmail gaat zelfs nog een stapje verder met iOS 10-integratie. Airmail laat je nu ook mails versturen via Siri en met de nieuwe iMessage-app stuur je bijlagen meteen door via iMessage. Ook nieuw is de widget voor het Berichtencentrum. Lees ons artikel over Airmail.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.