Omapost-kaartje

Met Omapost stuur je eenzame mensen een kaartje

Met Omapost kun je je opa of oma een kaartje sturen met je eigen foto en tekst. Met de nieuwe app kun je straks ook andere eenzame mensen een kaartje sturen, ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Kaartjes van Omapost.
Eenzaamheid is in Nederland een probleem, zeker bij de ouderen. Omapost (link) is een initiatief waarmee je je niet-internettende opa of oma op de hoogte kunt houden van je sociale leven. Via de app maak je zelf een kaartje met een eigen foto en tekst, die vervolgens als gedrukt kaartje door de postbode bij je opa of oma wordt bezorgd. Nieuw is dat je met Omapost nu ook eenzame ouderen kunt adopteren, zodat ze wat meer sociale contacten krijgen.

Omapost: ouderwets kaartje voor je opa en oma

Omapost is niet helemaal nieuw, maar de insteek is gaandeweg wel iets veranderd. Toen de dienst in februari dit jaar gelanceerd werd, kon je automatisch elke twee weken een kaartje naar je oma of opa laten sturen met een willekeurige foto van je Instagram-profiel. Sinds begin deze maand is er ook een app, waarmee je zelf een foto uit je bibliotheek selecteert en tekst toevoegt. Het kaartje wordt daarna gedrukt en op de post gedaan, zodat je opa of oma weet wat er zoal in je leven speelt. Het idee is bovendien dat dit ook leuke gesprekstof oplevert als je je opa of oma weer eens verblijdt met een bezoekje.

Screenshots van Omapost-app.

Kaartje voor eenzame mensen
Heb je geen opa of oma meer, of heb je geen contact meer met ze, dan kun je nu ook een opa of oma adopteren. Het idee is dat je kaartjes stuurt naar een eenzame oudere, die wel wat aandacht kan gebruiken. Vanaf maandag 26 september kun je kaartjes sturen met de functie adopteer-een-oma. Dit valt niet geheel toevallig samen met de Week tegen Eenzaamheid. Via de website van Omapost kunnen anderen een eenzame persoon aanmelden, zodat deze in aanmerking komt voor zo’n kaartje. De gelukkige opa of oma krijgt ook jouw adres en telefoonnummer, zodat ze contact met je kunnen opnemen als ze het leuk vinden om het contact te onderhouden.

Omapost-kaartje

Je hoeft trouwens geen opa of oma te zijn om de kaartjes te ontvangen. Iedereen die zich eenzaam voelt en graag een kaartje wil ontvangen, kan zich ervoor aanmelden.

Een kaartje versturen kost €2,50, maar je kunt ook voor €25 twaalf kaarten kopen. De app van Omapost is verder gratis te gebruiken, maar vereist wel een registratie met je e-mailadres of Facebookaccount.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2016, 9:58
Categorie Apps
Onderwerpen ouderen, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.