Emojis vervangen woorden in iOS 10.

Er zijn al 1.650 apps voor iMessage

Er zijn al 1.650 apps voor de iMessage App Store, voornamelijk stickerpacks. Maar ook spelletjes doen het goed, blijkt uit de eerste cijfers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Emojis vervangen woorden in iOS 10.

iMessage heeft in korte tijd een eigen App Store opgebouwd. In iets meer dan een week tijd is het aanbod gegroeid tot meer dan 1.650 apps, zo heeft Sensor Tower berekend. Het merendeel bestaat uit stickerpacks. Het is een interessant getal, omdat het hoger ligt dan bij de eerste iPad (1.000 apps), maar lager dan bij de eerste Apple Watch (ruim 3.500 apps). Volgens cijfers gaat het om 1.250 stickerpacks en 400 andere apps.

1.650 iMessage-apps

Met de iMessage App Store probeert Apple nieuw leven in de berichten-app te blazen. Tot nu toe was de berichten-app niet veel meer dan een veredelde sms-app. Sinds iOS 10 probeert Apple met stickers en leuke effecten ervoor te zorgen dat berichten uitwisselen ook nog leuk wordt. Het betekent wel dat er een aparte App Store naast de normale App Store is ontstaan, wat bij nieuwe gebruikers wat verwarring kan veroorzaken – geen nood, hoe je gifjes zoekt lees je hier:

De komst van de iMessage App Store valt samen met een opruimactie van Apple, omdat de gewone App Store te druk is geworden. Er staan te veel apps in die niet meer worden bijgewerkt of meteen crashen na het opstarten. Heel wat apps zijn ooit ontwikkeld en daarna in de steek gelaten.

Bij de iMessage App Store pakt Apple het anders aan. In plaats van een losse app die je waarschijnlijk weer vergeet, zijn ze te vinden binnen een app die je toch al gebruikt: de Berichten-app. De grootste categorie bestaat dus uit gifs, emoji en stickers, waarvan het grootste deel betaald is. De meeste aanbieders (86%) vragen 99 cent en de duurste is 3,99 euro.

iMessage stickers gratis vs betaald

Als je stickerpacks buiten beschouwing laat, vormen games de op één na grootste categorie, zo blijkt uit dit overzicht:

iMessage apps per categorie

Sensor Tower keek naar de 400 iMessage-apps die geen stickerpack zijn en ontdekte dat een kwart bestaat uit games. Daarna volgen Entertainment en Diensten. Boeken, muziek en medisch bungelen onderaan de lijst. Wat echter opvalt is dat er relatief weinig nieuws-apps tussen zitten. Dat is anders bij iMessage’s concurrent Facebook Messenger, waar nieuwsbots behoorlijk talrijk zijn. Sensor Tower vond in de iMessage App Store slechts zes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2016, 13:58
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen imessage, sticker
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.