Siri met Airmail.

Airmail laat je nu mailen via Siri en bijlagen versturen via iMessage

Wil je een mailtje sturen via Siri? Dan kan dat nu ook met de krachtige mailapp Airmail. De nieuwste versie werkt samen met Siri, maar heeft ook een iMessage-app, nieuwe widgets en complicaties op de Apple Watch.

Siri met Airmail.
De krachtige mailapp Airmail (link) werd nog niet zo lang geleden uitgebreid met slimme notificaties en andere handige functies, maar is nu ook bijgewerkt voor iOS 10 en watchOS 3. Dat betekent een aantal handige nieuwe functies: mails sturen via Siri, nieuwe mails bekijken in een widget en bijlagen doorsturen via iMessage.

Airmail met Siri, iMessage-app, nieuwe widgets en meer

Dankzij de ondersteuning van Siri kun je Airmail nu ook volledig handsfree gebruiken. Roep Siri op en vraag of hij een mail stuurt via Airmail. Geef aan naar wie je het bericht moet versturen en dicteer de inhoud van de mail. Met een bevestiging wordt de mail dan verzonden naar het ingevoerde contactpersoon. De iMessage-app maakt het bovendien mogelijk om direct een bijlage uit Airmail via iMessage te versturen, zodat je deze niet handmatig hoeft te kopiëren of op te slaan.

Airmail met Siri op de iPhone.

Naast ondersteuning voor iMessage en Siri zijn er ook twee nieuwe widgets bij gekomen. Deze widgets tonen al je ingestelde todo’s en je inbox voor vandaag, zodat je in één oogopslag kunt zien welke mails je vandaag allemaal ontvangen hebt. Airmail heeft daarnaast ook nog ondersteuning gekregen voor rijke notificaties, zodat je meer Airmail-complicatie op de Apple Watch.informatie kunt zien zodra je de notificatie open schuift. Op toestellen met 3D Touch doe je dit door stevig op de melding te drukken. Op oudere toestellen veeg je een melding naar links en tik je op Bekijk. Daarnaast is er ook ondersteuning voor watchOS 3 met nieuwe complicaties en een volledige preview van je berichten. Met deze complicatie kun je rechtstreeks vanaf je wijzerplaat de Airmail-app openen en vanuit daar je nieuwe mails bekijken.

Ben je benieuwd geworden naar alle functies van Airmail? Lees dan onze review van de iOS-versie. Ook de Mac-versie is onlangs uitgebreid met nieuwe functies zoals slimme mappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2016, 17:34
Categorie Apps
Onderwerp airmail
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.