Antenneband iPhone XS

Steeds meer iPhone XS-kopers kiezen voor meer opslag, hoe zit dat met jou? [poll]

Het blijkt een slimme zet van Apple te zijn om de iPhone XS met 512GB uit te brengen. Analisten merken op dat steeds meer kopers kiezen voor het model met meer opslagruimte, dat tegelijkertijd ook het duurste model is.

Het kiezen van iPhone-opslag doe je al op het moment dat je je nieuwe iPhone koopt, omdat de opslag op het toestel op een later moment niet uit te breiden is. Analisten van Citi Research stellen nu in een nieuw rapport dat steeds meer kopers liever het zekere voor het onzekere nemen en meteen kiezen voor zoveel mogelijk opslag.


Vaker gekozen voor meer opslag
Bij de iPhone XS opslag heb je voor het eerst de keuze uit 64GB, 256GB en maar liefst 512GB. Voor meer opslag betaal je ook een hogere prijs en dat zorgt ervoor dat de gemiddelde verkoopprijs van een verkochte iPhone steeds verder oploopt. Voor elke upgrade in opslag betaal je €170 of €230 extra, terwijl de kostprijs voor Apple blijft steken op een paar tientjes. Apple verdient dus flink aan de verkoop van extra opslag.

De analist concludeert dat er, in ieder geval onder de vroege kopers, vaak gekozen wordt voor meer opslag. Deze trend zie je vaak terugkomen: de zogenaamde early adopters die elk jaar de nieuwste iPhone kopen gebruiken hun toestel het meest intensief en hebben dan ook de meeste behoefte aan veel opslag. Mensen die pas een nieuwe iPhone kopen zodra hun contract afloopt, kiezen vaker voor de laagste opslaghoeveelheid, omdat dat vaak meer dan genoeg is. Door de hogere gemiddelde verkoopprijs stellen de analisten de verwachte aandelenkoers van Apple bij van $230 naar $265.

Je kan een iPhone XS kopen vanaf €1.159 en krijgt dan het basismodel met 64GB opslag. Wil je 512GB, dan ben je €1.559 kwijt. Dat prijsverschil zien we ook bij de grotere XS Max. Wil je de iPhone XS Max kopen met 512GB, dan kost dat je €1.659. Binnenkort kan je ook de iPhone XR kopen die een stuk lager geprijsd is. Je betaalt dan €859 voor 64GB tot maximaal €1.029 voor 256GB. De iPhone XR pre-order start op 19 oktober.

Wij zijn benieuwd hoe dat bij jou zit. Kies jij ook vaak voor de hoogste opslagcapaciteit of is de standaard hoeveelheid van 64GB voor jou meer dan voldoende?

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone XS deals

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.