chromecast 3e generatie

Google brengt verbeterde Chromecast uit in Nederland

Multiroom audio en nieuw design

Google heeft een verbeterde Chromecast uitgebracht in Nederland. Deze vernieuwde Chromecast is 15 procent sneller dan het vorige model, heeft een nieuw design en is geschikt voor multiroom audio.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update: de Chromecast 3e generatie is nu al te bestellen bij Bol.com

Het zal je niet ontgaan zijn: Google organiseerde dinsdagavond een media-event waar diverse nieuwe producten werden aangekondigd, waaronder de nieuwe Google Pixel 3 smartphone, de Pixel Slate tablet en de Google Home Hub, een soort speaker voor in de keuken. De meeste van die producten komen niet in Nederland beschikbaar, maar er is eentje die je meteen nu al kunt kopen: de vernieuwde Google Chromecast derde generatie. Die werd niet op het podium genoemd, maar is wel vanaf nu in Nederland verkrijgbaar.

Chromecast derde generatie nu officieel

Drie jaar geleden bracht Google voor het laatst een vernieuwde Chromecast uit en nu is het tijd voor een update. De derde generatie Chomecast heeft een nieuw uiterlijk en ruilt het glimmende design in voor matzwart of matwit. In plaats van het Chrome-logo staat er nu een G op. Ook zitten er intern wat kleine technische verbeteringen in.

Chromecast 2018

Chromecast 2018: ook voor multiroom audio

De nieuwe Chromecast is 15 procent sneller en ondersteunt nu streamen bij 60 frames per seconde als je in een kwaliteit van 1080p kijkt. Voorheen was dat 720p. Ook kun je de nieuwe Chromecast gebruiken als een Chromecast Audio, zodat je muziek kunt streamen vanaf je speakers. Die functie komt echter pas later dit jaar beschikbaar via een software-update.

Chromecast 2018

Je sluit het accessoire via een kort HDMI-kabeltje aan op de televisie en er zit een micro-USB-aansluiting op. De magneet in het HDMI-stekkertje is echter verdwenen en het schijfje is iets dikker geworden.

Chromecast 2018 in wit en zwart

De Chromecast heeft nog geen eigen tv-interface en is dus nog steeds alleen geschikt voor het streamen van content vanaf je smartphone. Ook ondersteunt het nieuwe model geen 4K, want dat werkt alleen op de de Chromecast Ultra uit 2016. De Chromecast Audio en Ultra blijven dan ook op de markt.

Er waren eerder geruchten dat Google een Chromecast met Bluetooth wilde uitbrengen, maar daar is geen sprake van. Ook waren er geruchten over krachtiger Wi-Fi, maar ook dat wordt niet genoemd in de specificaties op de Google-site. Achter de schermen kan Google er wel aan hebben gewerkt. Ook waren er geruchten over een Apple TV-stick met afstandsbediening, als alternatief voor de Apple TV. Maar ook daar is nu geen spoor van.

Veel is dus hetzelfde gebleven bij de ‘normale’ Chromecast. Dat geldt ook voor de prijs: hij ligt voor 39 euro bij Bol.com en de Google Store en ongetwijfeld binnenkort ook bij MediaMarkt en andere winkels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2018, 17:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen chromecast, google
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.