Berichtenbox-app gebruiken op iPhone.

Met de nieuwe Berichtenbox-app bekijk je eenvoudig je post van de overheid

De Rijksoverheid heeft een nieuwe app uitgebracht, waarmee je berichten van de overheid kunt lezen. Deze app voor Mijn Overheid koppel je eenmalig aan je DigiD, zodat je gemakkelijk je post kan bekijken.

De overheid en aangesloten organisaties sturen steeds vaker post digitaal via Mijn Overheid. Om deze post te lezen moet je inloggen met je DigiD-gegevens via de pagina van Mijn Overheid. Op je iPhone en iPad kan dat wat onhandig zijn en daarom heeft de Rijksoverheid nu de Berichtenbox-app uitgebracht. Hiermee bekijk je je berichten van Mijn Overheid eenvoudig op je iPhone of iPad.

Berichtenbox-app: post van Mijn Overheid op iPhone en iPad

De nieuwe app Berichtenbox bevat alleen het post-gedeelte van Mijn Overheid en biedt dus geen inzicht in andere instellingen of persoonsgegevens. Zodra je de app gedownload hebt, stel je een vijfcijferige pincode in en koppel je de app eenmalig aan je DigiD-account. Krijg je een nieuw bericht van Mijn Overheid, dan stuurt de Berichtenbox-app je een melding om je op de hoogte te brengen van de post. Voorheen kreeg je hiervan alleen een mailtje, waarna je zelf naar de website van Mijn Overheid moest gaan om de post te bekijken. Met de nieuwe Berichtenbox-app is dat dus een stuk eenvoudiger.

Berichtenbox-app voor post van Mijn Overheid.

Momenteel bevat de app alleen een inbox van al jouw post. Je kan je post bekijken en bijlages openen, opslaan en doorsturen naar andere apps via het deelmenu. Het is momenteel nog niet mogelijk om berichten te verwijderen. In het Q&A-gedeelte van de app staat dat dit mogelijk later nog beschikbaar komt. Vooralsnog moet je voor het verwijderen van berichten dus nog naar de Mijn Overheid-website. Binnenkort is het met de app ook mogelijk om nieuwe organisaties te selecteren waarvan je post liever digitaal wil ontvangen.

Geen Touch ID of Face ID
De enige beveiliging van de app is de vijfcijferige pincode. Het is niet mogelijk om in te loggen met Touch ID of Face ID, wat inmiddels wel de standaard is voor dergelijke apps. De overheid heeft ook een DigiD-app, waarmee je kan inloggen bij alle instanties die aangesloten zijn met DigiD. Je hoeft dan alleen de QR-code te scannen en de pincode in te voeren. Ook bij deze app is het niet mogelijk om in te loggen met Face ID of Touch ID.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2018, 12:01
Via Via Tweakers
Categorie Apps
Onderwerp overheid
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.