Analist: ‘Apple slaat iPhone 8 en 9 over, volgende model heet iPhone 10’

Apple zal volgend jaar kiezen voor de naam iPhone 10 en het zal een gigantische verkoophit worden, voorspelt analist Timothy Arcuri.

Apple bracht dit jaar de iPhone 7 uit, waarbij de naam helemaal klopt met eerdere modellen. Maar misschien gaat dat volgend jaar veranderen. Analist Timothy Arcuri en zijn team verwachten dat de volgende model iPhone 10 gaat heten om het tienjarige bestaan van de iPhone te vieren. Zijn opmerkingen gaan daarbij lijnrecht in tegen Apple-kenner John Gruber, die juist denkt dat Apple het tienjarige bestaan van de iPhone geruisloos voorbij zal laten gaan. Het zou niet passen bij de huidige cultuur van Apple om er veel ruchtbaarheid aan te geven.

iPhone 10 concept

Volgens Arcuri is het logisch dat Apple volgend jaar gaat kiezen voor de naam iPhone 10. Daarmee slaan ze in een klap vijf modelnamen over, namelijk de iPhone 7s, 8, 8s, 9 en 9s. Het roept wel meteen vragen op hoe Samsung de volgende generatie toestellen zal noemen, maar misschien kunnen we het antwoord al raden…

‘iPhone 10 wordt verkoophit’

De analist voorspelt ook een flinke groei in de verkoopcijfers. Dat onderbouwt hij als volgt: er zijn veel mensen toe aan een upgrade en vanwege de verhalen over een ‘saaie’ iPhone 7 zouden dit jaar relatief veel mensen ervoor hebben gekozen om een jaartje over te slaan. “De iPhone 7 is een effectieve brug naar de iPhone 10-supercyclus in 2017”, aldus Arcuri. Apple zou te maken hebben met “een smeulend kruidvat van dramatisch verouderde toestellen”. Allemaal mensen die op het punt staan om hun toestel te vervangen.

BMO Capital Markets: veel upgrades in 2017

Volgens Arcuri zal in de zomer van 2017 maar liefst 43% van de gebruikte iPhones ouder zijn dan twee jaar. Dit kan leiden tot tientallen miljoenen upgrades. Al eerder voorspelden Gartner en BMO Capital dat we in 2017 een enorme groei in iPhone-verkopen kunnen verwachten. Volgens Gartner zullen de smartphone-verkopen in het hogere segment volgend jaar met 3,5 procent stijgen.

Hoe zo’n iPhone 10 eruit komt te zien, is nog voer voor discussie. De afgelopen dagen circuleerden nogal ongeloofwaardige geruchten van voormalig Microsoft-blogger Robert Scoble, die beweert dat de volgende iPhone volledig transparant wordt. Geloofwaardiger is dat Apple gewoon kiest voor een evolutie van het huidige model, met net iets verbeterde specs maar geen spectaculair nieuw uiterlijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2016, 15:32
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.