iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

‘Volgend jaar geen speciale iPhone voor tiende verjaardag’

Verwacht je volgend jaar een speciale iPhone om de tiende verjaardag te vieren? Reken daar maar niet op. Volgens een Apple-kenner maakt Apple elk jaar de best mogelijk iPhone, zonder functies achter te houden voor een jubileum.

Heb je besloten om dit jaar geen nieuwe iPhone te kopen, omdat je verwacht dat Apple volgend jaar bij de tiende verjaardag alles uit de kast gaat halen? Volgens Apple-kenner John Gruber hoef je hier niet op te rekenen. Apple zou geen plannen hebben om veel aandacht te besteden aan de tiende verjaardag van de iPhone, laat staat een speciale iPhone Edition om het jubileum te vieren.

iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

Geen iPhone Edition

Voor de Apple Watch heeft Apple meerdere modellen op de markt gebracht die verschillend zijn qua materiaal en prijs, zoals de gouden Apple Watch Edition bij de eerste generatie en de keramische versie bij de nieuwste Apple Watch Series 2. Volgens Gruber is het nagenoeg uitgesloten dat Apple dit ook met de iPhone zou gaan doen, ter gelegenheid van de tiende verjaardag. Iedereen die nu een iPhone koopt, betaalt dezelfde prijs voor hetzelfde materiaal. Het zou volgens Gruber niet bij de iPhone passen om een speciale editie van ander materiaal te maken, zoals keramiek. Bovendien zou het vanwege het productieproces veel te lang duren om een keramische iPhone te fabriceren. Bij de iPhone gaat het om veel hogere aantallen dan bij de Apple Watch, waardoor het bijna onmogelijk is om zoveel iPhones te produceren met dit duurdere materiaal. De nieuwe gitzwarte iPhone 7 blijkt al meer tijd en energie te kosten om te maken, laat staan bij materiaal als keramiek.

Tiende verjaardag van de iPhone

Maar laat Apple de tiende verjaardag van de iPhone dan helemaal aan zich voorbij gaan? Als we Gruber mogen geloven lijkt het daar wel op. Apple probeert elk jaar de beste iPhone te maken die op dat moment mogelijk is. Apple zal nooit functies het ene jaar achter houden, om deze te bewaren voor het jaar daarop omdat dat toevallig een jubileum is. Als Apple volgend jaar kiest voor een compleet nieuw design, is dat niet omdat de iPhone dan tien jaar bestaat. Het is dan simpelweg het juiste moment.

De tiende verjaardag zou hoogstens kort genoemd kunnen worden tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone. Apple is niet het bedrijf dat vaak uitgebreid terugkijkt op vorige modellen bij de aankondiging van een nieuwe. Een nieuwe iPhone is vooral nieuw en niet per se een reden om terug te kijken op de vorige modellen. Neem bijvoorbeeld ook de veertigste verjaardag van Apple: dit werd slechts gevierd in een veertig seconde durend filmpje. Wat Apple hoogstens kan doen, is een speciale pagina op haar website plaatsen met daarop een korte geschiedenis, zoals ook gedaan is bij de aankondiging van de 4K iMac een jaar geleden. Maar dit benadrukt vooral hoe goed het nieuwste model is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2016, 10:15
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 8
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.