Reacties voor: Analist: ‘Geen Apple-televisie maar iRadio in 2013’

Apple's eigen radiodienst zal volgens een analist in 2013 beschikbaar komen en wordt vergelijkbaar met Pandora. Op basis van voorkeuren krijg je muziek te horen. iRadio is niet vergelijkbaar met Spotify of Deezer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
18 reacties
 1. Van radio naar TV naar PC. En weer terug naar radio.
  Apple is een beetje gestopt met echt innoveren en probeert nu steeds meer van andere bestaande taarten mee te eten.

  Spotify en Deezer bieden dit al langer aan en nu doet Apple mee in plaats van andersom. Niets mis mee, wel jammer.

 2. Met die televisie zouden ze veel meer mensen enthousiast maken lijkt mij dan met iRadio. Ik word er niet warm of kud van… Deze markt is toch al van Spotify?

 3. IRadio…..mijn God, hoe kúnnen ze ’t verzinnen? Innovatie ten top. De pijplijn met innovatieve producten is leeg, althans lijkt leeg. IRadio daar loopt toch niemand warm voor!
  Waar Apple m.i. nog kan scoren is iTV, maar kijk eens naar bestaande merken. Hoe wil Apple zich daar nog tussen manoevreren? Blijf alles met grote spanning volgen!

 4. Als Apple nou eens hun hele muziekcatalogus beschikbaar maken op een spotify-achtige manier dan overweeg ik mee te gaan.
  Ik koop sinds Spotify echt geen muziek meer met itunes. Muziek hoef ik niet te bezitten, als ik er maar te allen tijden naar kan luisteren.
  Spotify heeft het zeer goed begrepen!

 5. Het is maar een gerucht ik denk uit 1986.

 6. Slecht plan, hoop dat dit alleen een gerucht is, dat Apple met verschillende grote platenlabels in gesprek is mag hopelijk voor iets anders zijn, ze moeten iets op de markt brengen wat muziek luisteren weer opnieuw een hele leuke wending geeft. Wat ook gebeurde met komst van de ipod.

 7. Ik gebruik sinds een paar weken radio op mn mobiel van spotify in mn auto.. Echt tegek.. Binnen paar weken een lijst die weet wat je leuk vindt en dat voorschotelt!

  Buiten dat denk ik dat Apple een solide ecosysteem heeft gebouwd en dat nu uitbreidt met “spinn offs”. Hierdoor hou je de gebruiker bij je.. Apple wordt geprezen om zijn ecosysteem dus dat die gasten er op willen uitbreiden en verdienen is ze niet kwalijk te nemen vind ik..

 8. Ho mannen rustig. Ti’s ten eerste maar een gerucht en ten tweede die itv zal er wel komen hoor. Echt innoveren is moeilijk geworden. Ti’s vooral evolueren.( zie iphone 5,imac…). Denk niet dat de tijd rijp is voor een echte revolutie( hardwarematig). Denk ook dat ze met itv wachten tot de 4k displays echt top en betaalbaar zijn.

 9. Hopelijk activeren ze dan ook de radio chip in de iPhone voor FM Radio!

 10. @Thomas: Inderdaad. Hyperige reacties altijd wanneer Apple alweer een jaar geen nieuw product uitbrengt.
  On topic: de iRadio zal er wel komen. De iPod was vooral ook een succes door de koppeling met iTunes. Nu zal de koppeling met streaming muziek worden gemaakt. Al geloof ik niet dat een Pandora-model kan werken. Ik wil zelf muziek kunnen kiezen als bij Spotify.

 11. Mosterd na de maaltijd Apple, INNOVEER weer eens zoals vroeger, nu worden jullie trentvolgers ipv trentzetters.

  Maar ja Apple in niet gevoelig voor reacties op social media ed, pas als de wereld pers erbij komt komen er wat lauwe reacties.

 12. Hetzelfde idee als myradio. Daar like of unlike je ook liedjes om zo perfecte stream te maken.

 13. iRadio is trouwens al gedeponeerd, dus Apple zal eerst in de buidel moeten tasten.

 14. Dat Apple met een soort gelijke dienst komt als Spotify (en er zijn er meer) is logisch. Spotify verkoopt ook muziek, maar merkt dat de meeste het liefst gewoon alleen muziek willen luisteren overal zonder dat je giga’s muziek bij je hoeft te dragen. Apple zou gek zijn als ze ook niet een soort gelijke dienst zou leveren. Bovendien is de relatief makkelijk in te voeren ten opzichte van een hele nieuwe tv lijn.

 15. Hoeveel analisten hebben het juist als het om onze favo fruitcompany gaat?

  Precies. gewoon onzin dus. die tv komt er eerder dan die radio.

 16. Van Apple zou ik toch meet een iTV verwachten.

 17. Een iTV is voor mij al een succes als die makkelijk te bedienen is, en op iOS werkt… Zo moeilijk lijkt dat mij niet om te maken, samen met een schitterend design? Ik ben heel benieuwd als Apple zo door gaat, hoe laag de aandelen van Apple staat over een jaar..

 18. De enige manier waarop Apple de concurrentie de loef kan afsteken is door met een Spotify achtige dienst te komen vanuit iTunes, die niet alleen voor audio maar ook voor video werkt. Ik stel me drie abonnementen voor, voor muziek, tv series en films. Apart te combineren. Geen losse aankopen meer tenzij je behalve streamen/bufferen ook wilt downloaden. ’t Is een kwestie van tijd voor we hier naar toe gaan lijkt me..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.