iPhone 5S zou nieuwe touch-on-display-technologie kunnen bevatten

Apple zou de touch-on-display-technologie van Innolux kunnen gebruiken in de iPhone 5S, in plaats van in-cell technologie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 schermApple zou plannen hebben om de in-cell-technologie van de iPhone 5 nu al aan de kant te zetten voor iets nieuws. Geruchten in China wijzen erop dat Apple interesse heeft in de touch-on-display-technologie van Chimei Innolux. Deze nieuwe technologie heeft geen last van de interferentie- en productieproblemen waarmee de iPhone 5 te kampen had. Apple zou het al kunnen gebruiken in de iPhone 5S, die volgens geruchten in juni 2013 beschikbaar komt in meerdere kleuren. Dankzij in-cell-technologie kon Apple het scherm van de iPhone 5 wel opmerkelijk dun uitvoeren. Het lcd-paneel en de digitizer worden samengevoegd tot één laag en vormen niet langer twee losse lagen. Maar het bleek wel interferentieproblemen op te leveren.


Dit is te merken aan een foutje bij het scrollen. Als je je vinger steeds snel op en neer over het scherm laat glijden, zal het scherm je vingerbewegingen niet langer detecteren. China Times denkt dat touch-on-display-technologie van Innolux de oplossing kan bieden . Het heeft geen scrollprobleem maar er zijn wel dunne schermen mee te maken. Innolux zou al samples naar Apple hebben gestuurd om te testen. In de iPhone 5S zou Apple de touch-on-display-techniek al kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.