Amerikaans gerechtshof waarschuwt Apple over e-bookprijzen

Het Amerikaanse gerechtshof waarschuwt Apple en vijf andere uitgevers over het hoog houden van e-bookprijzen. Apple zou uitgevers zelf een prijs laten bepalen, maar deze mag dan niet in andere e-bookstores lager zijn.

iBooksHet Amerikaanse gerechtshof is bereid om Apple en vijf andere uitgevers aan te klagen over het doen stijgen van prijzen voor e-books. Dit schrijft de Wall Street Journal. Apple zou uitgevers zelf een boekenprijs in de iBookstore laten bepalen, maar hierbij moeten zij beloven hetzelfde boek niet ergens anders goedkoper aan te bieden.

Door te beloven dat boeken niet ergens anders goedkoper worden aangeboden, voorkomt Apple dat je naar de concurrentie gaat om eenzelfde uitgave te kopen. Volgens het Amerikaanse gerechtshof worden hiermee echter antitrust-wetten geschonden. Uitgevers zouden e-bookprijzen vaak dicht op de prijzen in de winkel houden, om te voorkomen dat klanten alleen digitaal gaan lezen. Eerder verkocht Amazon veel e-books voor 10 dollar, om ervoor te zorgen dat men eerder digitale dan papieren boeken kocht.

Naast Apple worden ook Simon & Schuster Inc, Lagardere SCA’s Hachette Book Group, Pearson PLC’s Penguin Group , Macmillan en HarperCollins Publishers Inc gewaarschuwd. Het Amerikaanse gerechtshof zegt bereid een rechtszaak te starten over de schending, maar probeert op het moment te schikken met de betrokken partijen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 19:00
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen app store, flight control, game, harbor master, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.