Semi-tethered jailbreak beschikbaar voor iOS 5.1 (jailbreak)

In dit artikel worden de mogelijkheden besproken om een tethered of semi-tethered jailbreak uit te voeren of ervoor te zorgen dat je problemen bij een bestaande jailbreak in de toekomst kunt verhelpen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

De jailbreaktool redsn0w 0.9.10b6 van het iPhone Dev Team kan gebruikt worden om een tethered jailbreak uit te voeren op de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom, de iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad. De jailbreak kan op deze toestellen vervolgens semi-tethered worden gemaakt. Alleen op de iPhone 3GS met de oude bootrom is het op dit moment mogelijk om een untethered jailbreak uit te voeren op iOS 5.1. Het is niet mogelijk om een jailbreak uit te voeren op de iPhone 4S of iPad 2 op iOS 5.1.


Gebruikers van de iPhone 4S en iPad 2 die hun jailbreak op iOS 5.0.1 in alle gevallen willen behouden doen er verstandig aan OpenSSH te installeren om eventuele problemen die zich kunnen voordoen op te lossen zonder te herstellen. Het is daarbij essentieel dat eerst de standaard wachtwoorden van iOS worden gewijzigd.

Een semi-tethered jailbreak op iOS 5.1

Een tethered jailbreak houdt in dat de iPhone, iPod touch of iPad telkens wanneer deze opnieuw wordt opgestart aan een computer moet worden verbonden. Door SemiTether te installeren kan je de jailbreak semi-tethered maken, dat wil zeggen dat het ook mogelijk is om opnieuw op te starten zonder dat er gebruik kan worden gemaakt van jailbreak applicaties en tweaks. Om de volledige functionaliteit te herstellen kun je een tethered boot uitvoeren via de optie Just boot in het onderdeel Extras van redsn0w. De jailbreaktool redsn0w is beschikbaar voor Mac OS X en Windows en kan momenteel niet in combinatie met iBooks worden gebruikt.

Als je momenteel gebruik maakt van een jailbreak op een lagere firmwareversie en een update uit wil voeren naar iOS 5.1, dan is het aan te raden om dat via iTunes te doen en niet Over The Air (OTA). Bij een OTA-update kan het toestel mogelijk niet meer worden opgestart zonder deze via iTunes te herstellen.

Hoe voer ik de semi-tethered jailbreak op iOS 5.1 uit?

Opties van redsn0w

 1. Voer eerst een jailbreak uit met redsn0w op iOS 5.1. De jailbreaktool redsn0w is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de iPad.
 2. Open Cydia en ga naar Beheren gevolgd door Bronnen. Kies rechtsbovenin voor Wijzig gevolgd door Voeg toe en vul http://thebigboss.org/semitether in.
 3. Nadat de repository is toegevoegd kun je via Zoeken nu ook SemiTether vinden. Selecteer deze en kies voor Installeer en Bevestig.
 4. Als de installatie van SemiTether is voltooid zal je een tethered (of semi-tethered) reboot uit moeten voeren.
De jailbreaktool redsn0w 0.9.10b6 is te downloaden op de blog van het iPhone Dev Team.
Als je afhankelijk bent van een onofficiële softwarematige unlock van je iPhone 3GS of iPhone 4 is het van belang om te updaten met behoud van je baseband. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door door met de Custom IPSW-functie in redsn0w een NO_BB_* firmware te maken waarmee je handmatig kunt herstellen in iTunes. In de komende dagen wordt een update van de softwarematige unlock ultrasn0w verwacht.

OpenSSH installeren op de iPhone 4S of iPad 2

iPhone 4S jailbreak op iOS 5.0.1Met de komst van iOS 5.1 wordt het onmogelijk om naar iOS 5.0.1 te herstellen op een iPhone 4S of iPad 2. Als je software via Cydia installeert bestaat er altijd de kans dat deze software niet naar behoren functioneert of conflicteert met andere software, als gevolg waarvan je mogelijk niet meer op zou kunnen starten. In zo’n geval zou je normaliter gedwongen worden om te herstellen met iOS 5.1 en zou je als gevolg daarvan je jailbreak voor een onbepaalde termijn kwijt raken.

Om ervoor te zorgen dat je in zo’n geval bepaalde problemen nog op zou kunnen lossen is het voor gevorderde gebruikers aan te raden om OpenSSH te installeren, waarmee je toch toegang tot het toestel kunt verkrijgen. Het netwerkprotocol SSH (Secure Shell) is ervoor bedoeld om op een veilige manier een netwerkverbinding tussen twee apparaten tot stand te brengen. Het is essentieel om daarvóór de standaard in iOS gebruikte wachtwoorden voor de gebruikers mobile en root aan te passen!

 1. Installeer MobileTerminal via Cydia.
 2. Open MobileTerminal en voer de volgende commando’s uit:
  passwd
  Desgevraagd het oude wachtwoord: alpine
  eennieuwwachtwoord
  eennieuwwachtwoord
  su root
  alpine
  passwd

  Desgevraagd het oude wachtwoord: alpine
  eennieuwwachtwoord
  eennieuwwachtwoord
 3. Installeer OpenSSH via Cydia – nádat je de wachtwoorden hebt gewijzigd.
Meer tips voor het verhelpen van eventuele problemen op een iPhone 4S of iPad 2 met een jailbreak vind je op de blog van BigBoss.

Reacties: 59 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.