Amazon Echo modellen

Gerucht: ‘Amazon werkt aan nieuwe speaker met betere geluidskwaliteit’

Als concurrent voor HomePod en Sonos

Amazon werkt volgens bronnen aan een nieuwe versie van haar Echo-speakers. De nieuwe speaker heeft een betere geluidskwaliteit en moet het opnemen tegen de Sonos en HomePod.

Amazon maakt al een aantal jaar haar slimme Echo-speakers. Je kan ook de Echo-speakers in Nederland gebruiken, dankzij de speciale internationale EU-versie die te koop is bij de Duitse Amazon vanaf €59. Amazon zou nu druk bezig zijn met een vernieuwde speaker, die volgens Bloomberg volgend jaar zou moeten verschijnen.

‘Amazon komt met HomePod- en Sonos-concurrent’

Bronnen melden aan Bloomberg dat het prototype van de ronde speaker iets breder is dan de huidige Echo-speaker. De nieuwe speaker met betere geluidskwaliteit heeft minstens vier tweeters. Dat zijn er vier minder dan bij de HomePod, die er in totaal zeven heeft. De nieuwe speaker wordt gemaakt door het Lab1260-team van Amazon, waar onderzoek gedaan wordt naar nieuwe producten.

Apple HomePod, Amazon Echo en Google Home

Het verschil tussen de speakers van Sonos en Apple en die van Amazon, is dat Amazon veel meer de focus legt op de Alexa-assistent. De Sonos-speakers en de HomePod draaien veel meer om het luisteren naar muziek in hoge kwaliteit. Met deze nieuwe speaker zou daar dus verandering in komen. Het bedrijf werkt tegelijkertijd aan een speciale versie van de Alexa-muziekdienst, die tevens in een hoge kwaliteit beschikbaar moet zijn.

De nieuwe speaker is niet het enige nieuwe audioproduct waar Amazon aan werkt. Er komen ook draadloze oordopjes van Amazon als concurrent voor de AirPods. Deze zouden in de tweede helft van het jaar aangekondigd worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.