Amazon gratis muziekdienst

Amazon kondigt gratis muziekdienst voor Alexa aan

Apple Music krijgt er een nieuwe concurrent bij. Amazon heeft een gratis muziekstreamingdienst voor Alexa geïntroduceerd, bedoeld voor de slimme speaker. Het bedrijf heeft al een betaalde muziekdienst.

Update 19 april: Amazon heeft de gratis muziekstreamingdienst voor Alexa nu officieel aangekondigd. Dat is te lezen in een blogbericht. De gratis versie is voorlopig alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers van de spraakassistent Alexa en is bijvoorbeeld af te spelen via Echo-speakers. De gratis versie van Amazon Music Unlimited speelt tussen de nummers door advertenties af. Gebruikers kunnen upgraden naar een betaald account zonder reclame, dat tussen de 3,99 dollar en 9,99 dollar per maand kost. Er zijn 2 miljoen nummers beschikbaar, terwijl Amazon Music Unlimited een veel groter aanbod van 50 miljoen nummers heeft. Het is nog niet bekendgemaakt of de gratis muziekdienst van Amazon in nog meer landen beschikbaar komt.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 14 april.


Als je gratis naar streaming muziek wilt luisteren, kun je tot nu toe al bij Spotify terecht. Via de gratis variant van Spotify luister je naar muzieknummers, afgewisseld met reclames. Amazon zou nu ook iets soortgelijks van plan zijn, bedoeld voor speakers die de spraakassistent Alexa ondersteunen. Dat hebben bronnen die op de hoogte zijn van de plannen laten weten aan Billboard. De concurrent voor Apple Music en Spotify zou volgende week al van start moeten gaan.

Gratis Amazon Music

De muziekstreamingdienst van Amazon speelt ook reclames af, net als de gratis versie van Spotify. Tijdens het luisteren naar een afspeellijst krijg je nu en dan een commercial te horen. Je kunt de muziek starten door te zeggen: “Alexa, play free music”, al moet dit voorlopig nog wel in het Engels omdat de assistent geen Nederlands verstaat. Een andere beperking is dat er minder muzieknummers aanwezig zijn dan in de betaaldienst Amazon Music Unlimited, waar je keuze hebt uit 50 miljoen nummers. Daarnaast is er Prime Music, waarmee je naar 2 miljoen nummers kunt luisteren.

Amazon gratis muziekdienst

Amazon zou van plan zijn om de muziekdienst onder de aandacht te brengen via de Echo-speakers, die vooral bij Amerikaanse gebruikers populair zijn. Dit moet mensen ertoe aanzetten om een Prime-abonnement af te sluiten of na verloop van tijd over te stappen op Amazon Music Unlimited. Winst hoeft er voorlopig niet gemaakt te worden, omdat het bedrijf van Jeff Bezos genoeg geld in kas heeft.

Amazon zou Apple op nog meer punten dwars kunnen zitten. Zo kwam eerder deze week naar buiten dat Amazon bezig is AirPods-achtige oordopjes te maken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 19 april: Amazon's muziekdienst is nu officieel aangekondigd. We hebben het artikel daarom bijgewerkt met de actuele stand van zaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2019, 8:09
Bron Bron Billboard
Categorie Diensten
Onderwerp amazon
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.