Blijven je AirPods Pro niet goed zitten? Probeer traagschuim!

Ben je geen fan van de siliconen oortips van de AirPods Pro, maar wil je ze wel graag gebruiken? Dan kun je het probleem misschien oplossen met traagschuim.

Traagschuim voor betere pasvorm AirPods Pro

De Italiaan Federico Viticci van de website Macstories vond de standaard siliconen oortips van zijn AirPods Pro niet goed zitten. In plaats van andere oortjes zoeken wilde hij graag bij zijn AirPods blijven, dus besloot hij aan een oplossing te werken. Bij hem blijft traagschuim wel goed zitten, bedacht hij. Met een paar simpele handelingen heeft hij zijn AirPods Pro voorzien van dit materiaal, en blijven ze goed in zijn oren.


De EarPods en gewone AirPods hebben een ‘one size fits all‘-ontwerp (al blijkt dat niet altijd waar te zijn). De AirPods Pro daarentegen zijn wat lastiger in te brengen vanwege de nieuwe siliconen oortips. Apple levert dan ook drie formaten mee om zo veel mogelijk klanten tevreden te stellen. Zit het nog steeds niet goed, dan ben je misschien aangewezen op traagschuim.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het is voor AirPods Pro wat lastiger om aanpassingen te doen, want Apple maakt gebruik van een ongebruikelijk kliksysteem voor de oortips.

Om zijn AirPods Pro te voorzien van traagschuim heeft Viticci een goedkoop setje traagschuim oortips gekocht op het internet. Deze waren niet speciaal voor de AirPods Pro. Vervolgens haalde hij de oortips eenvoudig uit elkaar, en schoof hij één onderdeel precies in het siliconen oortipje van Apple.

AirPods Pro traagschuim MacStories

Volgens Viticci is de geluidskwaliteit van zijn AirPods Pro verbeterd door de sterkere isolatie en bas. Volgens de AirPods Pro pasvormtest van de iPhone is de pasvorm ook na deze aanpassing goed. Aan de buitenkant van de AirPods zie je twee oranje cirkeltjes, maar wij vinden het er niet slecht uitzien. Het maakt ook niet echt uit als ze toch in je oren of in de draadloze oplaadcase zitten.

Bekijk ook

Pasvormtest: zo kies je de juiste rubberen AirPods Pro oordopjes

Bij de AirPods Pro krijg je vier of drie verschillende maten oortips, maar hoe weet je nu welke het beste bij jou oren past? Apple heeft daar de pasvormtest voor bedacht en in deze tip laten we je zien hoe je de juiste oortips voor je AirPods Pro kiest.

Ben je benieuwd naar de exacte stappen om je AirPods Pro te voorzien van traagschuim, check dan het hele verhaal op MacStories.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.